
Prosciutto Parma, Pelatello, 6kg Veroni
Artikelnummer
VER PAR PEL
Region
Emilia-Romagna
Antal per förp.
12

En Parma kännetecknas av stämpeln med hertigkronan. Parmaskinkan anses vara kungen bland italienska charkuterivaror. Veronis Parma är lagrad i minst 14 månader. Denna Parma är utan lägg och utan merparten av svålen, därav namnet pelatello (skalad). 2st per kartong, säljs per kg.
Relaterade produkter
Prosciutto Parma, 7kg Veroni
Charkuterier
Artikelnummer
VER PAR 700
Antal per förp.
14
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER PAR 700
Region
Emilia-Romagna
Antal per förp.
14
Parmaskinka anses kung bland italienska charkuterier. Denna lufttorkade skinka är den minst manipulerade produkt man kan servera. Den är resultatet av den enkla kombinationen färska grislår, salt, tid. Köttet är rosafärgat och kransas av en fettbård. Väldoftande, delikat smak, något salt, smaklig och aromatisk. En äkta parmaskinka bär stämpel med hertigkrona och har lagrats i minst 13 mån. Säljs endast hel ca 7 kg (kilopris).
ProduktsidaProsciutto crudo, skivad 300g Matric
Charkuterier
Artikelnummer
VER ROM PR3
Antal per förp.
5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER ROM PR3
Region
Lombardia
Antal per förp.
5
Skivad lufttorkad skinka i lite större förpackning om 300 g. Utvalda grislår som saltats och lagrats ca 1 år. Tunnskivad. Äts som förrätt (antipasto), används även som smakförhöjare i matlagningen. Ett litet tips om skinkan ska ligga på buffén: täck den med salladsblad tills gästerna kommer så bibehålller skinkan sin färg och naturliga fuktighet. Förvara den skivade prosciutton så kallt som möjligt i kylskåpet, gärna 0-gradigt, så går det lättare att sära på skivorna.
ProduktsidaCoppa Stagionata -Fläskkarré, 1,5kg Veroni
Charkuterier
Artikelnummer
VER COP HEL
Antal per förp.
7.5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER COP HEL
Region
Emilia-Romagna
Antal per förp.
7.5
Coppa är en typisk charkprodukt för finsmakaren och kommer från Emilia. Den framställs av köttet från nacken på grisen (karrén) eller av fransyskan. Köttet arbetas och masseras med salt, stoppas i fjälster och binds upp. Coppan torkas och lagras i utrymmen med kontrollerad temperatur och fuktighet i minst 120 dagar. Skär Coppa i tunna skivor och ät till bröd som förrätt (antipasto).
ProduktsidaBV Förkokt Sylta, Cotechino, 500gr
Charkuterier
Artikelnummer
VER COT 050
Antal per förp.
8
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER COT 050
Region
Emilia-Romagna
Antal per förp.
8
Zampone och Cotechino är typiska fläskkorvar från Emilia med ursprungsbeteckningen DOP di Modena. De görs på en blandning av magert griskött, fett och svål som ger dem dess karakteristiska smak, de saltas, kryddas och stoppas i fjälster (Cotechino) eller i grisfot (zampone). Båda är förkokta och läggs direkt i kokande vatten med aluminumpåsen kvar. Äts vid jul/nyår gärna med hemlagad potatismos eller linser.
Produktsida