ITASACTRY.jpg

Charkuterier

Tryffelsalami ca 200gr

Artikelnummer

ITA SAC TRY

Region

Emilia-Romagna

Antal per förp.

1.8

2385039800004

Underbar, smakfull och elegant liten salami (salametto) med tryffel. Bra llagringstid, glutenfri. Ingredienser: griskött, salt, socker, kryddor, 1% svarttryffel

Relaterade produkter

  • VERSPEHAL.jpg

    Lufttorkad rökt skinka -Speck, 2,5kg Matric

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER SPE HAL

    Antal per förp.

    7.5

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER SPE HAL

    Region

    Lombardia

    Antal per förp.

    7.5

    2385031800002

    Lufttorkat, svagt rökt skinklår. Formen är tillplattad och avlång. Smaken är lätt salt, kryddstark och rökt. Speck ”Tirolo” tillverkades ursprungligen i norra Italien (Alto Adige eller Sydtyrolen) efter en antik konserveringsform: saltning och långsam kallrökning. Speck Tirolo ska skäras i tunna skivor och passar både till antipasto och till matlagning, där den kan ge smak åt pastarätter och en trevlig brytning i t ex sallader. Säljs styckvis ca 2,5kg – kilopris.

    Produktsida
  • VERCOT050.jpg

    BV Förkokt Sylta, Cotechino, 500gr

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER COT 050

    Antal per förp.

    8

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER COT 050

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    8

    8005573000299

    Zampone och Cotechino är typiska fläskkorvar från Emilia med ursprungsbeteckningen DOP di Modena. De görs på en blandning av magert griskött, fett och svål som ger dem dess karakteristiska smak, de saltas, kryddas och stoppas i fjälster (Cotechino) eller i grisfot (zampone). Båda är förkokta och läggs direkt i kokande vatten med aluminumpåsen kvar. Äts vid jul/nyår gärna med hemlagad potatismos eller linser.

    Produktsida
  • VERPQPOG.jpg

    Q+ Prosciutto Parma, il Poggio 24mån, 8,5kg

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER PQ POG

    Antal per förp.

    8.5

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER PQ POG

    Region

    Lombardia

    Antal per förp.

    8.5

    2370790000008

    Denna utvalda Parmaskinka är vår absolut mest exklusiva, mest lagrade och mjällaste lufttorkade skinka. Den lagras mellan 24 – 30 månader. Urbenad på gammalt vis med kniv, levereras i special box. Lufttorkad Parmaskinka. Utvalda grislår av sk ”tunga grisar” (160-180 kg). Endast skinkor från dessa grisar kan ge den rätta jämnvikten mellan fett och magert kött, och känns igen på väldoften, den fina smaken, den speciella söta ådran och den jämna färgen. Framställningen liknar nästan en rit och utförs av experter. Grislåren smörjs in med salt, som sköljs av efter en tids vila.

    Produktsida
  • VERPAR700.jpg

    Prosciutto Parma, 7kg Veroni

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER PAR 700

    Antal per förp.

    14

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER PAR 700

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    14

    2385037100007

    Parmaskinka anses kung bland italienska charkuterier. Denna lufttorkade skinka är den minst manipulerade produkt man kan servera. Den är resultatet av den enkla kombinationen färska grislår, salt, tid. Köttet är rosafärgat och kransas av en fettbård. Väldoftande, delikat smak, något salt, smaklig och aromatisk. En äkta parmaskinka bär stämpel med hertigkrona och har lagrats i minst 13 mån. Säljs endast hel ca 7 kg (kilopris).

    Produktsida