OSTPECSAR.jpg

Lagrad ost

Pecorino Medoro DOP lagrad, 3kg fårost

Artikelnummer

OST PEC SAR

Region

Sardegna

Antal per förp.

7.4

2385032600007

Halvhård fårost lagrad i minst 120 dagar. Form: rund ca 20 cm i diameter. Vaxat hölje. Smak: något kryddig, stark eftersmak. En av Sardiniens främsta specialiteter. Helt suverän på ostbrickan men kan även användas riven till pastan eller som gratängost. Passar utmärkt med päron och druvor till dessert. Prova den på grillen! Vikt ca 3 kg. 2 hela ostar per kartong.

Relaterade produkter

  • OSTCLA300.jpg

    Ost, Misto Classico på helhjul ca 3-4kg

    Lagrad ost

    Artikelnummer

    OST CLA 300

    Antal per förp.

    6.6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    OST CLA 300

    Region

    Sardegna

    Antal per förp.

    6.6

    2385034700002

    Region: Sardinien Varumärke/Producent: Podda Gjord på ko- och får mjölk. Lagrad i 5 månader Osten är kompakt och ljust gulbrun i färgen. Blandningen av får och komjölk, gör osten mindre skarp, men den har en behaglig sälta och toner av örter och gräs. Osten passar bra som ”bordsost”, på ostbrickan med en mild marmelad eller lite honung. Umärkt även i matlagning för gratinering och såser.

    Produktsida
  • OSTPAR136.jpg

    Parmigiano- Reggiano, 36 mån ca 1kg

    Lagrad ost

    Artikelnummer

    OST PAR 136

    Antal per förp.

    10

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    OST PAR 136

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    10

    2385035300003

    Parmigiano Reggiano lagrad minst 36 månader. Den ”äkta” parmesanosten – kallas i Italien ”Ostarnas Kung”. Den görs på mjölk från kor som alla uppföds i området ”den gyllene triangeln” dvs Parma-Modena-Reggio-Emilia. Smaken är stark och unik. Oumbärlig i italiensk matlagning, riven till pasta, grönsaker och gratänger. Prova den till smörfräst spenat! Lägg den på ostbrickan! Doppa små bitar i fin balsamvinäger som avslutning på måltiden – en verklig njutning!

    Produktsida
  • OSTPAR244.jpg

    Parmigiano-Reggiano 24mån, 4kg

    Lagrad ost

    Artikelnummer

    OST PAR 244

    Antal per förp.

    16

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    OST PAR 244

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    16

    2385035000002

    I över 700 år har man tillverkat Parmigiano Reggiano i den ”gyllene triangeln” (Reggio Emilia-Modena-Bologna). Osten görs på komjölk och den här osten är lagrad i 2 år. Smaken är unik. Oumbärlig i italiensk matlagning, riven till pasta, grönsaker och gratänger. Prova den till smörfräst spenat! Lägg den på ostbrickan! En ost som ger vardagen en guldkant, festen en kvalitetshöjning.

    Produktsida
  • OSTPECROM.jpg

    Pecorino Romano DOP, 3 kg fårost

    Lagrad ost

    Artikelnummer

    OST PEC ROM

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    OST PEC ROM

    Region

    Sardegna

    Antal per förp.

    6

    2385032500000

    Hård fårost lagrad i minst 8 månader. Hel form – väger ca 24 kg. Form: rund ca 30 cm i diameter. Smak: stark, pepprig och något salt. Ost med ursprungs- beteckningen D.O.P. I södra Italien används den i stället för Parmigiano Reggiano, riven på pasta. Den har en kraftigare smak och passar därför till starka pastasåser med mycket vitlök och spansk peppar (peperoncino). Idealisk i såser med sidfläsk (pancetta) och salami. Innehåller pastöriserad fårmjölk, löpe, syrningskultur och salt. Vikt ca 3 kg per bit. 8 bitar per kartong.

    Produktsida