OSTPECDOL.jpg

Lagrad ost

Pecorino Sardo Dolce DOP, 2kg fårost

Artikelnummer

OST PEC DOL

Region

Sardegna

Antal per förp.

4

2385032400003

Pecorino Sardo Dolce DOP, ca 2kg fårost Halvhård fårost gjord på fårmjölk, löpe och salt. Lagrad i ca 2 månader. Rund form ca 20 cm i diameter. Osten är vit inuti, smaken mild. En mycket god dessertost som även kan användas i matlagningen som fyllning i kött, omeletter eller i sallader. Passar också på varma smörgåsar tillsammans med svamp eller grönsaksinläggningar. Producent: Podda Varumärke: Podda

Relaterade produkter

  • OSTPARHMA.jpg

    Parmigiano-Reggiano 2kg Mezzaluna

    Lagrad ost

    Artikelnummer

    OST PAR HMA

    Antal per förp.

    16

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    OST PAR HMA

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    16

    2385031000006

    Den ”äkta” parmesanosten – kallas i Italien ”Ostarnas Kung”. Gjord på komjölk. Smaken är unik. Till en Parmigiano Reggiano på 32 kg går det åt ca 600 liter mjölk! Prova Mezza Luna – Halvmånar av Parmigiano Reggiano. Här lagrad i 24 månader och skuren i praktiska skivor för svinnfri hantering vid ostdisken.

    Produktsida
  • OSTPAR136.jpg

    Parmigiano- Reggiano, 36 mån ca 1kg

    Lagrad ost

    Artikelnummer

    OST PAR 136

    Antal per förp.

    10

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    OST PAR 136

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    10

    2385035300003

    Parmigiano Reggiano lagrad minst 36 månader. Den ”äkta” parmesanosten – kallas i Italien ”Ostarnas Kung”. Den görs på mjölk från kor som alla uppföds i området ”den gyllene triangeln” dvs Parma-Modena-Reggio-Emilia. Smaken är stark och unik. Oumbärlig i italiensk matlagning, riven till pasta, grönsaker och gratänger. Prova den till smörfräst spenat! Lägg den på ostbrickan! Doppa små bitar i fin balsamvinäger som avslutning på måltiden – en verklig njutning!

    Produktsida
  • OSTPECROM.jpg

    Pecorino Romano DOP, 3 kg fårost

    Lagrad ost

    Artikelnummer

    OST PEC ROM

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    OST PEC ROM

    Region

    Sardegna

    Antal per förp.

    6

    2385032500000

    Hård fårost lagrad i minst 8 månader. Hel form – väger ca 24 kg. Form: rund ca 30 cm i diameter. Smak: stark, pepprig och något salt. Ost med ursprungs- beteckningen D.O.P. I södra Italien används den i stället för Parmigiano Reggiano, riven på pasta. Den har en kraftigare smak och passar därför till starka pastasåser med mycket vitlök och spansk peppar (peperoncino). Idealisk i såser med sidfläsk (pancetta) och salami. Innehåller pastöriserad fårmjölk, löpe, syrningskultur och salt. Vikt ca 3 kg per bit. 8 bitar per kartong.

    Produktsida
  • OSTCAPSAG.jpg

    Capra IL Saggio getost 2,5kg

    Lagrad ost

    Artikelnummer

    OST CAP SAG

    Antal per förp.

    5

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    OST CAP SAG

    Region

    Sardegna

    Antal per förp.

    5

    2468980000003

    Region: Sardinien Varumärke/Producent: Amalattea Ost av 100% getmjölk (getlöpe används) Il Saggio är en speciell ost som lagras varsamt i 8 månader under kontrollerad luftfuktighet och temperaturförhållanden. Osten är kompakt och ljust gulbrun i färgen. Smaken är distinkt, med toner av örter och nötter. Osten passar bra som ”bordsost”, på ostbrickan med en mild marmelad eller lite honung. Umärkt även i matlagning för gratinering och såser.

    Produktsida