AVRFOLAMA.jpg

Rött vin

Folonari Amarone della Valpolicella DOCG

Artikelnummer

AVR FOL AMA

Region

Veneto

Antal per förp.

6

8000160632686

Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone & Rondinella Tillverkning & lagring: Handplockade noggrant utvalda druvor skördas i september, torkas sedan under 3 månader. I början av vintern är druvorna sockerrika och koncentrerade så vinifieringsprocessen kan börja med en långsam jäsning vid kontrollerad temperatur. En del av vinet lagras på franska barrique och den andra delen på slovenska ekfat. Doft: Generös och komplex av russin, sylt och viol med inslag av kryddor, balsam och skog Smak: Varm och kraftfull med en distinkt och ihållande eftersmak av torkad frukt och mandel. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5,5 g/l Alkoholhalt: 15,5 % Serververingsförslag: Mustiga grytor, rött kött, vilt och lagrade ostar.

Relaterade produkter

  • AVRROEANN.jpg

    Pasiuná Roero DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR ROE ANN

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR ROE ANN

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160021174

    Pasiuna´- betyder ”gjort med passion” på Piemonte-dialekt. Druva: Nebbiolo Produktion: sker i Piemonte, i hjärtat av Roero Vinifikation: jäsning i trätunnor med druvskalskontakt under reglerad temperatur Mognad: i barrique samt stora ekfat Alkoholhalt: 14% Passar till: risotto, fondue, grillat kött, smakrik pasta och lagrade ostar. Serveras: vid 16-17 grader

    Produktsida
    • Systembolaget
    AVRNEB016.jpg

    Tovasacco Nebbiolo d’Alba DOC

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR NEB 016

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR NEB 016

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160000513

    Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Alba Druva: Nebbiolo Lagring: 12 till 15 månader på slavonska ekfat och franska barrique Doft: Elegant, röd frukt och rosenblad samt ton av kryddor och kaffe Smak: Medelfylligt, röd frukt, viol, behagliga tanniner och balanserad eftersmak Årgång: 2016 Restsötma: 0,8 g/l Syra: 5,43 g/l Alkoholhalt: 14 % Serveringsförslag: Rustika kötträtter, mustiga pastarätter eller risotto med tryffel

    Produktsida Systembolaget
    • Eko
    • Systembolaget
    AVRPERNAT.jpg

    Naturalmente BIO Perricone DOC

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR PER NAT

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR PER NAT

    Region

    Sicilia

    Antal per förp.

    6

    8028920040052

    Producent: Caruso & Minini Region: Sicilien Druva: Perricone, ekologiskt odlade Lagring: 6 månader på ståltank, därefter 3-6 månader på flaska. Doft: Svartpeppar, lakrits, viol och mycket röd frukt. Smak: Rik på röda frukter, blandad med toner av lakrits och viol, ett typiskt uttryck för druvsorten Övrigt: I flera decennier har druvan Perricone, eller den så kallade Pignatello, varit den absolut ledande bland de röda druvorna på västra Sicilien. Årgång: 2019 Restsötma:5g/l Syra: 6g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: Melanzana alla parmigiana och andra vegetariska rätter, charkuterier, milda och mellanlagrade ostar samt som sällskapsvin.

    Produktsida Systembolaget
  • AVRFOLRIP.jpg

    Folonari Valpolicella Ripasso DOC

    Dryck

    Artikelnummer

    AVR FOL RIP

    Antal per förp.

    12

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR FOL RIP

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    12

    8000160631955

    Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara Tillverkning & Lagring: detta vin är en blandning av Valpolicellavin och rester från Amarone. Runt juletid får druvresterna från amaroneproduktionen en andra press. Detta blandas sedan med Valpolicellavinet och får då en andra och avslutande jäsning, vilket ger ripasson dess generösa komplexa smak. Lagras ett år på slovenska ekfat. Doft: torkad söt frukt och blommiga toner Smak: len, rund med ekton och kryddigt avslut Årgång: 2018 Restsötma: 2,0 Syra: 5,0 Alkohol: 13% Serververingsförslag: Rött kött, vilt, gräddig pasta, lagrade ostar

    Produktsida