AVRFOLAMA.jpg

Rött vin

Folonari Amarone della Valpolicella DOCG

Artikelnummer

AVR FOL AMA

Region

Veneto

Antal per förp.

6

8000160632686

Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone & Rondinella Tillverkning & lagring: Handplockade noggrant utvalda druvor skördas i september, torkas sedan under 3 månader. I början av vintern är druvorna sockerrika och koncentrerade så vinifieringsprocessen kan börja med en långsam jäsning vid kontrollerad temperatur. En del av vinet lagras på franska barrique och den andra delen på slovenska ekfat. Doft: Generös och komplex av russin, sylt och viol med inslag av kryddor, balsam och skog Smak: Varm och kraftfull med en distinkt och ihållande eftersmak av torkad frukt och mandel. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5,5 g/l Alkoholhalt: 15,5 % Serververingsförslag: Mustiga grytor, rött kött, vilt och lagrade ostar.

Relaterade produkter

  • AVRCUSCAB.jpg

    Cusora Cabernet Sauvignon DOC

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR CUS CAB

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR CUS CAB

    Region

    Sicilia

    Antal per förp.

    6

    8028920060203

    Producent: Caruso Minini Region: Sicilien Druva: Cabernet Sauvignon Lagring: Hälften av vinet lagras på franska barrique och resterande på amerikanska ekfat i 8 månader. Doft: Körsbär, kola, kaffe och vanilj Smak: Mörka frukter, kryddor, vanilj och ek. Fylligt med mjuka tanniner. Årgång: 2018 Restsötma: 7,2g/l Syra: 5,8g/l Alkoholhalt: 13,5% Serververingsförslag: En köttbit och rött vin låter kanske förutsägbart, men här är det verkligen huvudet på spiken! Inget överträffar en fin köttbit och ett glas Cabernet Sauvignon.

    Produktsida
  • AVRROEANN.jpg

    Pasiuná Roero DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR ROE ANN

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR ROE ANN

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160021174

    Pasiuna´- betyder ”gjort med passion” på Piemonte-dialekt. Druva: Nebbiolo Produktion: sker i Piemonte, i hjärtat av Roero Vinifikation: jäsning i trätunnor med druvskalskontakt under reglerad temperatur Mognad: i barrique samt stora ekfat Alkoholhalt: 14% Passar till: risotto, fondue, grillat kött, smakrik pasta och lagrade ostar. Serveras: vid 16-17 grader

    Produktsida
  • AVRMELBRU.jpg

    Brunello di Montalcino DOCG

    Dryck, Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL BRU

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL BRU

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000160621048

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montalcino Druva: Sangiovese Grosso Tillverkning & lagring: Jäsning med skalkontakt i cirka 2 veckor vid kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar. Lagrad i 24 månader på franska ekfat följt av efterlagring på flaska. Doft: Mogna körsbär, plommon, lakrits, tobak och en hint av läder Smak: Fyllig, välbalanserad mörk frukt, mjuka, lite söta tanniner och en lång eftersmak. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Kötträtter av nöt, lamm och vilt, tyngre risotto och pastarätter.

    Produktsida
  • AVRPOG007.jpg

    Poggio delle Faine Rosso Toscano IGT

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR POG 007

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR POG 007

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8003969004241

    Producent: Cantine Francesco Minini Region: Toscana Druva:Sangiovese 80%, Cabernet Sauvignon 20% Lagring: 6 mån på barriques följt av 6 mån på stora ekfat Doft: Kraftig doft med toner av svarta vinbär, choklad, körsbär och peppar Smak: Fyllig smak med lätta tanniner, men välbalanserad och elegant. Årgång: 2014 Restsötma: 6,5 g/l Syra: 5,85 g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: pasta, pizza, lagrade ostar och kötträtter.

    Produktsida