AVRBRL014.jpg

Rött vin

Monclivio Barolo DOCG

Artikelnummer

AVR BRL 014

Region

Piemonte

Antal per förp.

6

8004160000087

Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Barolo Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagring: Musten kyls för att bevara druvans egenskaper före fermentering som sker i rostfria kärl och koniska ek-kar vid kontrollerade temperaturer Maceration pågår i minst 28 dagar. Lagras i 22 månader på medelstora ekfat Doft: Intensiv och behaglig av vinbär, lakrits, tobak, kryddor, kaffe och läder. Smak: Mångfacetterad, fyllig och harmonisk med inslag av björnbär, tydliga tanniner och ett balanserat, långt avslut. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Kraftiga kötträtter på nöt och vilt, pasta med tryffel och svamp, vällagrade ostar

Relaterade produkter

  • AVRBAR016.jpg

    Sanavento Barbaresco DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR BAR 016

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR BAR 016

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160130302

    Producent: Cantina Maestra Enrico Serafino Region: Piemonte, Barbaresco Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagrig: Väl utvalda druvor pressas varsamt. Musten får sedan jäsa i ca 20 dagar i temperaturkontrollerade ståltankar. Därefter lagras vinet på medelstora ekfat i ca 2 år. Doft: Stor och intensiv doft av lakrits, tobak, kryddor och bleka rosor. Smak: Fin, sammetslen, fyllig och mycket välbalanserad med lena tanniner och en elegant eftersmak. Årgång: 2016 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Smakrika rätter av lamm och nöttkött serverade med kraftig svampsås, reduktioner på rödvin och balsamvinäger, en risotto med salsiccia och radicchio, eller varför inte ett barbaresco-bräserat ankbröst med salvia och schalottenlök.

    Produktsida
  • AVRROEANN.jpg

    Pasiuná Roero DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR ROE ANN

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR ROE ANN

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160021174

    Pasiuna´- betyder ”gjort med passion” på Piemonte-dialekt. Druva: Nebbiolo Produktion: sker i Piemonte, i hjärtat av Roero Vinifikation: jäsning i trätunnor med druvskalskontakt under reglerad temperatur Mognad: i barrique samt stora ekfat Alkoholhalt: 14% Passar till: risotto, fondue, grillat kött, smakrik pasta och lagrade ostar. Serveras: vid 16-17 grader

    Produktsida
  • AVRPIN020.jpg

    Kellerei Bozen Pinot Nero DOC

    Dryck, Rött vin

    Artikelnummer

    AVR PIN 020

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR PIN 020

    Region

    Alto-Adige

    Antal per förp.

    6

    8029371065175

    Producent: Kellerei Bozen Region: Alto-Adige Druva: Pinot Nero Tillverkning & lagring: Fermenteras på ståltank och en del av vinet lagras på träfat en kortare period. Doft: Fruktiga aromer av röda körsbär, hallon och plommon, blommiga toner av viol och delikat kryddig ton av lakrits. Smak: Välsmakande, fruktig och mjuk, medelfyllig med lätta tanniner. Årgång: 2020 Restsötma: 2,3 g/l Syra: 5,3 g/l Alkoholhalt: 13 % Serveringsförslag: Fågel, timjansdoftande lamm, porchetta och lätt kyld till grillad tonfisk

    Produktsida
  • AVRSANAMA.jpg

    Proemio Amarone Valpolicella Class. DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR SAN AMA

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR SAN AMA

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    6

    8000160672477

    Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Druva: Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 20%. Tillverkning & lagring: Endast utvalda druvor handplockas i slutet av september från de över 30 år gamla stockarna, som sedan torkas i 4 månader. Efter pressning i slutet av januari, primär jäsning vid max 20 grader under 30 dagar med endast naturlig jäst. Vinet lagras på barrique i minst 18 månader & sedan minst 4 år på flaska. Doft: Intensiv & fyllig av mogna plommon, svarta vinbär & tranbärssylt med toner av apelsinzest & kex Smak: Rund med sammetslena tanniner och tilltalande syra. Lång behaglig eftersmak. Årgång: 2013 Restsötma: 2 g/l Syra: 6 g/l Alkoholhalt: 16 % Serververingsförslag: Vilt, rött kött, lamm, vildsvin, struts, smakrika ostar

    Produktsida