AVRCUSCAB.jpg

Rött vin

Cusora Cabernet Sauvignon DOC

Artikelnummer

AVR CUS CAB

Region

Sicilia

Antal per förp.

6

8028920060203

Producent: Caruso Minini Region: Sicilien Druva: Cabernet Sauvignon Lagring: Hälften av vinet lagras på franska barrique och resterande på amerikanska ekfat i 8 månader. Doft: Körsbär, kola, kaffe och vanilj Smak: Mörka frukter, kryddor, vanilj och ek. Fylligt med mjuka tanniner. Årgång: 2018 Restsötma: 7,2g/l Syra: 5,8g/l Alkoholhalt: 13,5% Serververingsförslag: En köttbit och rött vin låter kanske förutsägbart, men här är det verkligen huvudet på spiken! Inget överträffar en fin köttbit och ett glas Cabernet Sauvignon.

Relaterade produkter

  • AVRTAN014.jpg

    Tanca Farrá DOC

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR TAN 014

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR TAN 014

    Region

    Sardegna

    Antal per förp.

    6

    8006725100249

    Producent: Sella & Mosca. Region: Sardinien. Druva: Cabernet Sauvignon och inhemska druvor. Tillverkning & lagring: 12 månader på ekfat följ av 3 månader på flaska Doft: Fyllig och kraftfull av mogen röd frukt, rosa peppar, aningen stall lite lakrits och kakao Smak: Doftaromerna återspeglas i gommen tillsammans med kryddnejlika, lite rostat kaffe, gräsiga toner och en fyllig, balanserad smak med mjuka tanniner. Årgång: 2016 Restsötma: g/l Syra: 5,2 g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: Rött kött, vilt, stek, tyngre pastarätter och till mellanlagade ostar

    Produktsida
  • AVRSANRIP.jpg

    Solane Valpolicela Ripasso Classico Superiore

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR SAN RIP

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR SAN RIP

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    6

    8000160672262

    Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Superiore Druva: Corvina 80%, Rondinella 20 % Tillverkning & lagring: Efter skörd i september sorteras och pressas druvorna försiktigt för att sedan vila under kontrollerad temperatur. Efter avslutad jäsning lagras vinet fram till januari för att genomgå ”ripasso”-processen på resterna av Santis Amarone, vilket ger vinet kraft och personlighet. Efter blandning lagras vinet på barrique och sedan på stora ekfat i 18 månader Doft: Mörka bär,svarta plommon, tobak och vanilj. Smak: Fyllig och balanserad,tydliga toner av choklad, brödig ton, kryddig och fin syra. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5 g/l Alkoholhalt: 14 % Serververingsförslag: Rött kött, vilt, tryffelrisotto, krämig pasta, lagrade hårdostar

    Produktsida
  • AVRROEANN.jpg

    Pasiuná Roero DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR ROE ANN

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR ROE ANN

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160021174

    Pasiuna´- betyder ”gjort med passion” på Piemonte-dialekt. Druva: Nebbiolo Produktion: sker i Piemonte, i hjärtat av Roero Vinifikation: jäsning i trätunnor med druvskalskontakt under reglerad temperatur Mognad: i barrique samt stora ekfat Alkoholhalt: 14% Passar till: risotto, fondue, grillat kött, smakrik pasta och lagrade ostar. Serveras: vid 16-17 grader

    Produktsida
  • AVRFOLAMA.jpg

    Folonari Amarone della Valpolicella DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR FOL AMA

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR FOL AMA

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    6

    8000160632686

    Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone & Rondinella Tillverkning & lagring: Handplockade noggrant utvalda druvor skördas i september, torkas sedan under 3 månader. I början av vintern är druvorna sockerrika och koncentrerade så vinifieringsprocessen kan börja med en långsam jäsning vid kontrollerad temperatur. En del av vinet lagras på franska barrique och den andra delen på slovenska ekfat. Doft: Generös och komplex av russin, sylt och viol med inslag av kryddor, balsam och skog Smak: Varm och kraftfull med en distinkt och ihållande eftersmak av torkad frukt och mandel. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5,5 g/l Alkoholhalt: 15,5 % Serververingsförslag: Mustiga grytor, rött kött, vilt och lagrade ostar.

    Produktsida