AVRFOLMAB.jpg

Rött vin

Folonari Montepulciano d`Abruzzo DOC

Artikelnummer

AVR FOL MAB

Region

Abruzzo

Antal per förp.

6

8000160635809

Producent: Folonari Region: Abruzzo Druva: Montepulciano d`Abruzzo Lagring: På ståltank. Doft: Generös doft av plommon, biggaråer och viol Smak: Torr och varm i gommen med en tydlig eftersmak av torkad frukt och rostad hasselnöt. Årgång: 2019 Restsötma: 0,3 g/l Syra: 4,9 g/l Alkohol: 13% Serververingsförslag: Lamm, nöt och lagrade ostar.

Relaterade produkter

    • Eko
    • Systembolaget
    AVRPERNAT.jpg

    Naturalmente BIO Perricone DOC

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR PER NAT

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR PER NAT

    Region

    Sicilia

    Antal per förp.

    6

    8028920040052

    Producent: Caruso & Minini Region: Sicilien Druva: Perricone, ekologiskt odlade Lagring: 6 månader på ståltank, därefter 3-6 månader på flaska. Doft: Svartpeppar, lakrits, viol och mycket röd frukt. Smak: Rik på röda frukter, blandad med toner av lakrits och viol, ett typiskt uttryck för druvsorten Övrigt: I flera decennier har druvan Perricone, eller den så kallade Pignatello, varit den absolut ledande bland de röda druvorna på västra Sicilien. Årgång: 2019 Restsötma:5g/l Syra: 6g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: Melanzana alla parmigiana och andra vegetariska rätter, charkuterier, milda och mellanlagrade ostar samt som sällskapsvin.

    Produktsida Systembolaget
  • AVRFOLRIP.jpg

    Folonari Valpolicella Ripasso DOC

    Dryck

    Artikelnummer

    AVR FOL RIP

    Antal per förp.

    12

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR FOL RIP

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    12

    8000160631955

    Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara Tillverkning & Lagring: detta vin är en blandning av Valpolicellavin och rester från Amarone. Runt juletid får druvresterna från amaroneproduktionen en andra press. Detta blandas sedan med Valpolicellavinet och får då en andra och avslutande jäsning, vilket ger ripasson dess generösa komplexa smak. Lagras ett år på slovenska ekfat. Doft: torkad söt frukt och blommiga toner Smak: len, rund med ekton och kryddigt avslut Årgång: 2018 Restsötma: 2,0 Syra: 5,0 Alkohol: 13% Serververingsförslag: Rött kött, vilt, gräddig pasta, lagrade ostar

    Produktsida
  • AVRMELNOB.jpg

    S. Lancerio Nobile di Montepulciano DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL NOB

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL NOB

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000120621026

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montepulciano Druva: Sangiovese (Prugnolo Gentile), och en liten mängd kompletterande druvor Lagring: Minst två år på ekfat därefter några månader på flaska Doft: torkade plommon, choklad, kanel med inslag av viol och iris. Smak: torr, rund, smakfull och tanninrik, krikonsylt, rostade mandlar och lång eftersmak. Årgång: 2017 Restsötma: 0,4 g/l Syra: 4,9 g/l Alkoholhalt: 14% Serververingsförslag: Grillat rött kött, rätter med tryffel och lagrade ostar

    Produktsida
  • AVRSANRIP.jpg

    Solane Valpolicela Ripasso Classico Superiore

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR SAN RIP

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR SAN RIP

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    6

    8000160672262

    Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Superiore Druva: Corvina 80%, Rondinella 20 % Tillverkning & lagring: Efter skörd i september sorteras och pressas druvorna försiktigt för att sedan vila under kontrollerad temperatur. Efter avslutad jäsning lagras vinet fram till januari för att genomgå ”ripasso”-processen på resterna av Santis Amarone, vilket ger vinet kraft och personlighet. Efter blandning lagras vinet på barrique och sedan på stora ekfat i 18 månader Doft: Mörka bär,svarta plommon, tobak och vanilj. Smak: Fyllig och balanserad,tydliga toner av choklad, brödig ton, kryddig och fin syra. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5 g/l Alkoholhalt: 14 % Serververingsförslag: Rött kött, vilt, tryffelrisotto, krämig pasta, lagrade hårdostar

    Produktsida