AVRSANAMA.jpg

Rött vin

Proemio Amarone Valpolicella Class. DOCG

Artikelnummer

AVR SAN AMA

Region

Veneto

Antal per förp.

6

8000160672477

Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Druva: Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 20%. Tillverkning & lagring: Endast utvalda druvor handplockas i slutet av september från de över 30 år gamla stockarna, som sedan torkas i 4 månader. Efter pressning i slutet av januari, primär jäsning vid max 20 grader under 30 dagar med endast naturlig jäst. Vinet lagras på barrique i minst 18 månader & sedan minst 4 år på flaska. Doft: Intensiv & fyllig av mogna plommon, svarta vinbär & tranbärssylt med toner av apelsinzest & kex Smak: Rund med sammetslena tanniner och tilltalande syra. Lång behaglig eftersmak. Årgång: 2013 Restsötma: 2 g/l Syra: 6 g/l Alkoholhalt: 16 % Serververingsförslag: Vilt, rött kött, lamm, vildsvin, struts, smakrika ostar

Relaterade produkter

    • Systembolaget
    AVRMELCHI.jpg

    La Selvanella Chianti Classico Riserva DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL CHI

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL CHI

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000160620904

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Chianti Classico Druva: Sangiovese Grosso Tillverkning & lagring: Druvorna kommer från vingården La Selvanella utanför byn Radda i hjärtat av Chianti Classico som odlar uteslutande Sangiovese Grosso. Traditionell vinifiering med minst 3 veckors maceration. Spontan malolaktisk jäsning på stora ekfat.Lagras i minst 2 år på ekfat och ytterligare några år på flaska. Doft: Komplex doft av mogna bär, gladiolus, viol och balsam. Smak: Fyllig, strukturerad och balanserad med fin körsbärsfrukt och mjuka tanniner, lång eftersmak och subtil ekton Årgång: 2016 Restsötma: 0,4 g/l Syra: 5,2 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Rött kött, vilt, grillad anka och mogna ostar.

    Produktsida Systembolaget
  • AVRFOLMAB.jpg

    Folonari Montepulciano d`Abruzzo DOC

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR FOL MAB

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR FOL MAB

    Region

    Abruzzo

    Antal per förp.

    6

    8000160635809

    Producent: Folonari Region: Abruzzo Druva: Montepulciano d`Abruzzo Lagring: På ståltank. Doft: Generös doft av plommon, biggaråer och viol Smak: Torr och varm i gommen med en tydlig eftersmak av torkad frukt och rostad hasselnöt. Årgång: 2019 Restsötma: 0,3 g/l Syra: 4,9 g/l Alkohol: 13% Serververingsförslag: Lamm, nöt och lagrade ostar.

    Produktsida
  • AVRMELBRU.jpg

    Brunello di Montalcino DOCG

    Dryck, Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL BRU

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL BRU

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000160621048

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montalcino Druva: Sangiovese Grosso Tillverkning & lagring: Jäsning med skalkontakt i cirka 2 veckor vid kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar. Lagrad i 24 månader på franska ekfat följt av efterlagring på flaska. Doft: Mogna körsbär, plommon, lakrits, tobak och en hint av läder Smak: Fyllig, välbalanserad mörk frukt, mjuka, lite söta tanniner och en lång eftersmak. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Kötträtter av nöt, lamm och vilt, tyngre risotto och pastarätter.

    Produktsida
  • AVRBRL014.jpg

    Monclivio Barolo DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR BRL 014

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR BRL 014

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160000087

    Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Barolo Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagring: Musten kyls för att bevara druvans egenskaper före fermentering som sker i rostfria kärl och koniska ek-kar vid kontrollerade temperaturer Maceration pågår i minst 28 dagar. Lagras i 22 månader på medelstora ekfat Doft: Intensiv och behaglig av vinbär, lakrits, tobak, kryddor, kaffe och läder. Smak: Mångfacetterad, fyllig och harmonisk med inslag av björnbär, tydliga tanniner och ett balanserat, långt avslut. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Kraftiga kötträtter på nöt och vilt, pasta med tryffel och svamp, vällagrade ostar

    Produktsida