Vitt vin
Terre Bianche Cuvée 161 DOC
Vitt vin
Artikelnummer
AVV 161 017
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV 161 017
Region
Sardegna
Antal per förp.
6
Producent: Sella & Mosca. Region: Sardinien. Druva: Torbato. Tillverkning & lagring: Kall maceration i 24 timmar, fermentering på ståltank 15% av vinet lagras på barriquer och resterande på ståltank. Doft: Komplex av mineraltoner,floral, tistelblomma och mogna örter. Smak: Återspeglar doften med fin balanserad syra och en lätt ton av vanilj Årgång: 2109 Restsötma: g/l Syra: 5,4 g/l Alkoholhalt: 13% Serveringsförslag: Oslagbart till skaldjur i alla varianter, pasta och risotto och smalrika fiskrätter.
ProduktsidaIndomito Falanghina del Beneventano IGT
Vitt vin
Artikelnummer
AVV FAL 126
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV FAL 126
Region
Campania
Antal per förp.
6
Producent: Cantine Francesco Minini Region: Campania Lagring: Druva: Falanghina. Doft: Djup och blommig. Smak: Frisk, fyllig och med viss bitterhet i eftersmaken. Årgång:2019 Restsötma: 3,2 g/l Syra: 5,9 g/l Alkoholhalt: 12,5 % Serveringsförslag: Passar till fiskrätter, ljust kött, sallader och färskost.
ProduktsidaPoggio delle Faine Bianco Toscano IGT
Vitt vin
Artikelnummer
AVV POG 126
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV POG 126
Region
Toscana
Antal per förp.
6
Producent: Cantine Francesco Minini Region: Toscana Druva:Chardonnay Lagring: 4 månader barriques Doft: delikat och ren med inslag av blommor och vit frukt med toner av vanilj. Smak: fräsch och aromatisk, harmonisk eftersmak med en viss mineralitet. Årgång: 2018 Restsötma: 3,5 g/l Syra: 6,10 g/l Alkoholhalt: 13% Serveringsgörslag: Fisk, vitt kött, vegetariska rätter, milda ostar.
ProduktsidaMonteoro Gallura Superiore DOCG
Vitt vin
Artikelnummer
AVV MON 016
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV MON 016
Region
Sardegna
Antal per förp.
6
Producent: Sella & Mosca. Region: Sardinien. Druva: Vermentino. Tillverkning & lagring: Fermenterad på ståltankr under kontrollerad temperatur Lagring i minst 4 månader på ståltank Doft: Akacia honung, stenfrukt, mandel, marina toner och örter. Smak: Fruktig med pigg syra och balanserad fin eftersmak. Årgång: 2019 Restsötma: g/l Syra: 5,3 g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Perfekt till skaldjur, spaghetti alle vongole, grillad vit fisk med citron, skaldjursrisotto och milda ostar.
ProduktsidaTerre di Giumara Zibibbo IGP
Vitt vin
Artikelnummer
AVV ZIB TER
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
80289200510003Artikelnummer
AVV ZIB TER
Region
21
Antal per förp.
6
Producent: Caruso Minini Region: Sicilien Druva: Zibibbo ( Moscato di Alessandria ) Lagring: 3 månader på ståltank, 2 månader på flaska. Doft: uttalad doft av torkad frukt, honung, nejlika och fläder. Smak: Torrt och fruktigt med smak av aprikos, mandel och söta kryddor Övrigt: Zibibbo betyder torkad druva, dvs som i de torkade druvor man använder för att göra passito-vin. Namnet kommer från arabiskans zabib eller egyptiskans zibib. Årgång: 2019 Restsötma: 4,6 g/l Syra: 6 g/l Alkoholhalt: 12,5% Serveringsförslag: grillad bläckfisk, tonfisk-carpaccio, spaghetti alle vongole, marinerade råa skaldjur.
ProduktsidaSanti Soave Classico DOC
Vitt vin
Artikelnummer
AVV SAN SOA
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV SAN SOA
Region
Veneto
Antal per förp.
6
Producent: Santi Region: Veneto, Soave Druva: Garganega 85%, Trebbiano di Soave 15% Tillverkning & lagring: mjukt pressad, lång kallmaceration med skal, efter sedimentering fermenteras musten med odlad jäst i ståltank. Lagras därefter svalt på jästfällning fram till kommande vår. Doft: fläder, tropisk frukt och honung Smak: Fyllig, smakrik och elegant eftersmak. Årgång: 2019 Restsötma: 1,5 g/l Syra: 5,3 g/l Alkoholhalt: 13 % Serververingsförslag: fågel, fisk och vitt kött, lättare förrätter.
Produktsida SystembolagetFolonari Trebbiano del Rubicone IGT
Vitt vin
Artikelnummer
AVV FOL TRE
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV FOL TRE
Region
Emilia-Romagna
Antal per förp.
6
Producent: Folonari Region: Emilia-Romagna, Provincia di Ravenna Druva: Trebbiano Romagnolo Tillverkning: Jäsning vid 16-18 C i ståltank. Doft: Delikat blommig och något fruktig. Smak: Frisk, fyllig, torr och välbalanserad. Årgång: 2019 Restsötma: – g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 12,5% Serververingsförslag: passar utmärkt som aperitif, lätta förrätter, fisk och soppa. Fungerar även bra som sällskapsvin.
ProduktsidaI Frati Lugana del Garda DOC
Vitt vin
Artikelnummer
AVV LUG 017
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV LUG 017
Region
Lombardia
Antal per förp.
6
Producent: Azienda Agricola Ca dei Frati Region: Lombardiet, Lugana Druva: Turbiana Tillverkning & lagring: Jäsning i ståltank, lagring på ståltank i 6 månader följt av 2 månader på flaska Doft: Blommior, persika och mogen citron. Smak: Ton av clementin, ananas och mogen stenfrukt med en liten touch av bittermandel. Årgång: 2019 Restsötma: g/l Syra: 6,4 g/l Alkoholhalt: 13% Serveringsförslag: Grillad, kokt eller smörstekt fisk, förrätter, råa marinerade skaldjur.
ProduktsidaDellago Weissburgunder DOC
Vitt vin
Artikelnummer
AVV DEL 017
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV DEL 017
Region
Trentino-Alto Adige
Antal per förp.
6
Producent: Kellerei Bozen Region: Alto Adige Druva: Pinot bianco Tillverkning & lagring: Efter försiktig pressninig får en del av vinet vila på sin jästfällning på rostfria ståltankar och den andra delen genomgår malolaktisk jäsning på franska barriques Doft: Gula äpplen, päron, vit persika och mineraltoner Smak: Elegant och fyllig med frisk, behaglig syra Årgång: 2018 Restsötma: 3,8 g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: Fisk, fågel, risotto-& pastarätter, vegetariska rätter, sparris.
ProduktsidaPoggio di Caro Roero Arneis DOCG
Dryck, Vitt vin
Artikelnummer
AVV ROE ARN
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
8004160 000469Artikelnummer
AVV ROE ARN
Region
Piemonte
Antal per förp.
6
Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Roero Druva: Arneis Tillverkning och lagring: Fermentering i temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål. Lagras på ståltank och ca 3 månader på flaska Doft: Komplex, intensiv och blommig med citrustoner. Smak: Torr, tropiskt fruktig med aromatisk karaktär och pigg syra Årgång: 2019 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 12,5% Passar till: smakrik örtkryddad mat, fiskgryta, krämig risotto, vitello tonnato samt kalv och kycklingrätter.
ProduktsidaCusora Chardonnay DOC
Vitt vin
Artikelnummer
AVV CUS CHA
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV CUS CHA
Region
Sicilia
Antal per förp.
6
Producent: Caruso & Minini Region: Sicilien Druva: Chardonnay Lagring: På jästfällnig i 6 v i amerikanska ekfat, Doft: Citrus, ek och en touch av vanilj Smak: Aromatiskt och torrt med hög syra. Fyllig och intensiv smak med toner av tropisk frukt och svartvinbärsblad. Årgång 2019 Restsötma: 4,8 g/l Syra: 6,2 g/l Alkoholhalt: 13% Serververingsförslag: Grillad fisk, kyckling, risotto och pasta samt fint som aperitif eller sällskapsvin
ProduktsidaFolonari Garda DOC
Vitt vin
Artikelnummer
AVV FOL GAR
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV FOL GAR
Region
Veneto
Antal per förp.
6
Producent: Folonari Region: Veneto, Garda DOC Druva: Garganega, Pinot Grigio Tillverkning: Jäsning vid 16-18 C i ståltank. Lagras därefter på ståltank Doft: Vilda blommor och en lätt ton av honung och banan. Smak: Torr, rund och mjuk med tydlig smak av grön frukt. Årgång: 2019 Restsötma: 3,8 g/l Syra: 5,10 g/l Alkohohalt: 12% Serververingsförslag: Perfekt till förrätter, fisk och ljust kött.
ProduktsidaLe Grillaie Vernaccia San Gimignano DOCG
Vitt vin
Artikelnummer
AVV MEL VSG
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV MEL VSG
Region
Toscana
Antal per förp.
6
Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Vernaccia di San Gimignano DOCG Druva: Vernaccia och en liten mängd andra druvor Tillverkning och lagring: Delar av druvorna kryomacereras i några timmar, efterföljande jäsning sker på ståltank vid låg temperatur för att få fram vinets aromer. Doft: Vanilj, limeblommor, honung och flinta. Smak: Sammetslen, men ändå frisk och smakfull, fruktig med kryddiga toner och långt mineralavslut. Årgång: 2019 Restsötma: 0,5 g/l Syra: 5,85 g/l Alkoholhalt: 13 % Serververingsförslag: Perfekt till charkbrickan, saffransrisotto, ljust kött, fisk och skaldjur.
Produktsida SystembolagetKellerei Bozen Sauvignon Blanc DOC
Dryck, Vitt vin
Artikelnummer
AVV SAU 019
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV SAU 019
Region
Alto-Adige
Antal per förp.
6
Producent: Kellerei Bozen Region: Alto Adige Druva: Sauvignon Blanc Tillverkning & Lagring: Fermentering och lagring på rostfria tankar Doft: Vegetativa toner av tomatblad och salvia, vit persika, lime, fläder och akacia Smak: fruktig med delkat syra, bra kropp och lång eftersmak. Årgång: 2019 Restsötma: 3,5 g/l Syra: 6,5 g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: Örtbaserad mat, sparris, vegetariska rätter, fisk och ljust kött.
ProduktsidaKellerei Bozen Hochkofler DOC
Dryck, Vitt vin
Artikelnummer
AVV RIE 020
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV RIE 020
Region
Alto-Adige
Antal per förp.
6
Producent: Kellerei Bozen Region: Alto Adige Druva: Riesling Tillverkning & Lagring: Fermentering och lagring på rostfria tankar Doft: Persika, päron, grape, aprikos och äpple med en lätt eterisk ton Smak: Torr, elegant, fräsch, livlig och behaglig syra med tydlig mineral. Årgång: 2020 Restsötma: 3,5 g/l Syra: 7,5 g/l Alkoholhalt: 13 % Serveringsförslag: Fisk, skaldjur, fågel, ljust kött och ostar.
ProduktsidaNaturalmente Bio Grillo DOC
Vitt vin
Artikelnummer
AVV GRI NAT
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV GRI NAT
Region
Sicilia
Antal per förp.
6
Producent: Caruso & Minini Region: Sicilien Druva: Grillo, ekologiskt odlad Förslutning: Naturkork Lagring: Fermentering på ek-och akaciatonneaux, därefter lagrat på ståltank, sedan två månader på flaska. Doft: Nektarinskal, krusbär, salvia och citron. Smak: Len med noter av vit persika, aprikos och citron med en lång, fruktig avslutning med krispig syra. Årgång: 2019 Restsötma: 4,4 g/l Syra: 6,3 g/l Alkoholhalt: 13% Serveringsförslag: Grillad svärdfisk, skaldjur, vegetariskt och förrätter.
Produktsida SystembolagetNaturalmente Bio Catarratto DOC
Vitt vin
Artikelnummer
AVV NAT CAT
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV NAT CAT
Region
Sicilia
Antal per förp.
6
Producent: Caruso & Minini Region: Sicilien Druva: Catarratto, ekologiskt odlad Förslutning: Naturkork Lagring: Ståltank Doft:Apelsinblomma, vit stenfrukt, tydliga gröna päron, kamomill och mineral Smak: Citron, gula päron, honungsdagg, mandel, tydliga mineraltoner, sälta och en slående livlig syra. Årgång: 2019 Restsötma: 4,6 g/l Syra: 6,35 g/l Alkoholhalt: 13% Serveringsförslag: Vitt kött som en Scaloppine al limone, tomatbaserade lätta pastarätter, grillad tonfisk med citron och kapris eller råa fisk-och skaldjursrätter med pressad citron.
Produktsida Systembolaget