Pasta Bianco
Supergod pasta som passar perfekt som en fräsch sommarmiddag när du hellre vill spendera tid med gästerna än att stå i köket. Buon appetito!
– Granarolo Quattrocento, à 150 g
– 3 msk Granarolo Stracchino
– 200 g pasta
– zest och saft från 1 citron
– 1 kruka basilika, hackad
– 1 msk olivolja (plus lite till servering)
– salt och nymalen svartpeppar
Gör såhär
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet.
Ta fram en lite större skål och riv ner 50 g Granarolo Quattrocento, zest, hälften av basilikan, olivolja och Granarolo Stracchino. Krydda med lite salt och peppar.
Lyft över pastan direkt i skålen, det får gärna följa med lite pastavatten. Ställ skålen ovanpå kastrullen du kokade pastan i och rör om tills osten smält.
Toppa pastan med riven Granarolo Quattrocento, basilika, olivolja och citron.