
Ugnsbakade dadlar med Quattrocento
Sött, salt, mjukt och krispigt. Precis allt det får du i dessa ugnsbakade dadlar fyllda med Granarolo Quattrocento. Ett perfekt tilltugg till glöggmyset eller nyårsskålen.
– 80 g Granarolo Quattrocento
– 50 g pinjenötter
– 15 st torkade dadlar, urkärnade
– honung
– flingsalt
– färsk oregano eller timjan
Gör såhär
Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna på medelvärme.
Öppna dadlarna och skär osten i lagom stora bitar för att fylla hela dadeln. Stoppa en ostbit i varje dadel och ugnsbaka i 225°C tills osten smält helt, cirka 7-10 minuter beroende på hur stora dadlar du har.
Toppa de varma dadlarna med rostade pinjenötter, ringla över honung, och avsluta med flingsalt och färska hackade örter. Servera direkt.
Tips: Ställ gärna fram en bit Quattrocento som tillbehör så gästerna kan ta sig en smakbit. Passar perfekt!