Granarolo Mozzarella Caprese

Granarolo färskost

Producerad i Italien enligt genuin italiensk tradition.

Jag älskar verkligen det italienska köket – smakerna, råvarorna och samvaron runt maten. För många italienare är Granarolo det självklara valet i osthyllan och det har även blivit mitt förstahandsval. Äkta italiensk ost med smak och karaktär som gör varje måltid bellissimo!

Linnéa Seidel @linneasskafferi

Puff_Linnea.jpg
2024_var_puff_stracchino_2.jpg

Nyhet! Granarolo Stracchino

Nu tar vi ytterligare en italiensk ostfavorit till Sverige, Granarolo Stracchino. En bredbar färskost med frisk smak och krämig konsistens. Den är en ny bekantskap för många svenskar, men i Italien är Stracchino en självklarhet för de flesta – bara omåttligt populära Mozzarella säljer mer.

Mer om Granarolo Stracchino

Piadina med Stracchino

Vi bad Linnéa ta fram ett riktigt härligt recept med Granarolo Stracchino, det blev en klassiska piadina. Ett italienskt mjukt tunnbröd med ett generöst lager Stracchino, prosciutto, färsk tomat och pepprig ruccola. Buon Appetito!

Testa Piadina med Stracchino
Granarolo_Stracchino_Piadina5.jpg
2024_var_puff_taleggio_3.jpg

Äntligen - Granarolo Taleggio

En italiensk klassiker och nu finns äntligen vår goda Granarolo Taleggio i Sverige. Det är en så kallad kittost med en mjuk och krämig textur och mild, aromatisk smak.

Mer om Granarolo Taleggio

Örtig zuccinirisotto med Taleggio

På ostbricka är Taleggio redan en favorit, servera den gärna tillsammans med nötter eller en god marmelad. Men låt den inte fastna där, Taleggio är jättegod att använda för gratinering, som ingrediens på din nästa pizza bianca och i en härlig italiensk risotto.

Kika in på receptet
Granarolo_Taleggio_Zucchinirisotto2.jpg
Granarolo_puffar_2024_HP.jpg

Innovativ High Protein-serie

Ett helt nytt sortiment för alla ostälskare som också prioriterar protein i sin kost. De proteinrika ostarna är lika goda som originalet och innehåller dessutom mer protein, mindre fett och är laktosfria.

Mozzarellakyckling och Ricottafrikadeller

Mat ska vara god och ge energi, här kommer två riktigt härliga middagstips från Linnéa Seidel som både mättar och går hem hos hela familjen. Vad sägs om kycklingfrikadeller med ricotta i en smakrik tomatsås eller Mozzarella- och pestokyckling med pasta?

Maxad vardagsmat
2024_var_puff_HP_Kyckling.jpg
Pasta-Puttanesca-med-Burrata_2023.jpg

Färskost för alla tillfällen!

Granarolo har ett brett sortiment italiensk färskost. Allt från storfavoriten Mozzarella i olika former och storlekar till krämiga Burrata och Burratine, fräscha proteinrika Ricotta samt lena Mascarpone.

Laga Puttanesca ikväll

Granarolo Mozzarella

Mozzarella är en av de mest populära italienska ostarna. Vi förstår varför! Så god och användbar både i varma och kalla rätter. Vi har Mozzarella för alla tillfällen: originalet, en stor Mozzarellaboll, små Mozzarellabollar, riven Mozzarella, PizzaMozzarella och såklart de krämigaste av dem alla – Burrata och Burratine.

Granarolo_farskost_familjen-1.png
puff_dolce.jpg

Granarolo Gorgonzola

Vår fantastiska Gorgonzola sätter verkligen smak på tillvaron. Kort lagring ger en mildare och len ost som Gorgonzola Dolce, längre lagring mer pikanta aromer och en fastare konsistens som i Gorgonzola Piccante. Vår mildaste Gorgonzola är Gorgonzola & Mascarpone.

Granarolo Ricotta

Granarolo Ricotta är en italiensk färskost med mild smak med fin syra. Den är fyllig och lite grynig i sin konsistens. Ricotta är full av protein och med lite lägre fetthalt då den tillverkas av vassle som blir kvar när du gör ost av komjölk. Perfekt i matlagning och jättegod i desserter.

Krämig citronpasta med Ricotta
Granarolo Citronpasta Quattrocento
Granarolo Kanelbulle Mascarpone

Granarolo Mascarpone

Granarolo Mascarpone är en krämig, fet italiensk färskost med underbar smak och len konsistens. Ett gott alternativ till grädde och crème fraîche, vi har den gärna i en krämig pasta men såklart också i desserter. Från italienska klassikern tiramisu till kanelbullebruschetta.

Kanelbullebruschetta