Granarolo Mozzarella Caprese

Granarolo färskost

Producerad i Italien enligt genuin italiensk tradition.

Puff_Burratine.jpg

Granarolo Burratine

En oemotståndlig stor liten italiensk ostnyhet! Burratine är en miniatyr av färskostfavoriten Burrata. Lika god och i en perfekt portionsstorlek. Visste du förresten att Burrata är en Mozzarella som fyllts med strimlad Mozzarella och grädde?

Om Burratine

Jag älskar verkligen det italienska köket – smakerna, råvarorna och samvaron runt maten. För många italienare är Granarolo det självklara valet i osthyllan och det har även blivit mitt förstahandsval. Äkta italiensk ost med smak och karaktär som gör varje måltid bellissimo!

Linnéa Seidel
@linneasskafferi

Puff_Linnea.jpg
Receptbild_Burratine.jpg

Minifrittata med Burratine

Testa Linnéas fantastiskt krispiga minifrittata fylld med smakrik italiensk hårdost och toppad med fräscha basilikatomater och krämig Burratine. Frittata är som en italiensk fylld omelett. Här har vi gjort minifrittatas som passar perfekt som förrätt eller snacks.

Recept

Färskost för alla tillfällen!

Granarolo har ett brett sortiment italiensk färskost. Allt från storfavoriten Mozzarella i olika former och storlekar till krämiga Burrata och Burratine, fräscha proteinrika Ricotta samt lena Mascarpone.

Laga Puttanesca ikväll
Pasta-Puttanesca-med-Burrata_2023.jpg
Granarolo_farskost_familjen-1.png

Granarolo Mozzarella

Mozzarella är en av de mest populära italienska ostarna. Vi förstår varför! Så god och användbar både i varma och kalla rätter. Vi har Mozzarella för alla tillfällen: originalet, en stor Mozzarellaboll, små Mozzarellabollar, riven Mozzarella, PizzaMozzarella och såklart de krämigaste av dem alla – Burrata och Burratine.

Granarolo Gorgonzola

Vår fantastiska Gorgonzola sätter verkligen smak på tillvaron. Gorgonzola är en klassisk italiensk ost med härlig karaktär. Smak och konsistens styrs av hur länge den lagras; kort lagring ger en mildare och len ost, längre lagring mer pikanta aromer och en fastare konsistens.

puff_dolce.jpg
puff_gorgonzolafamiljen-3.jpg

Gorgonzolafamiljen

Gorgonzola Dolce är klassikern bland Gorgonzola, krämig med mild smak.

Gorgonzola Piccante är mer intensiv i smaken med nötig arom och lite smulig konsistens.

Gorgonzola & Mascarpone är en kombination av två älskade italienska ostar, ljuvligt krämig och väldigt mild smak.

Granarolo Ricotta

Granarolo Ricotta är en italiensk färskost med mild smak med fin syra. Den är fyllig och lite grynig i sin konsistens. Ricotta är full av protein och med lite lägre fetthalt då den tillverkas av vassle som blir kvar när du gör ost av komjölk. Perfekt i matlagning och jättegod i desserter.

Krämig citronpasta med Ricotta
Granarolo Citronpasta Quattrocento
Granarolo Kanelbulle Mascarpone

Granarolo Mascarpone

Granarolo Mascarpone är en krämig, fet italiensk färskost med underbar smak och len konsistens. Ett gott alternativ till grädde och crème fraîche, vi har den gärna i en krämig pasta men såklart också i desserter. Från italienska klassikern tiramisu till kanelbullebruschetta.

Kanelbullebruschetta