Granarolo Mozzarella Caprese

Granarolo färskost

Producerad i Italien enligt genuin italiensk tradition.

Mozzarellafamiljen

Mozzarella är en av de mest populära Italienska ostarna, och vi förstår varför. Så god och så användbar både i den varma och kalla matlagningen. Vi har Mozzarella för alla tillfällen: originalet, en stor Mozzarellaboll, små Mozzarellabollar, riven Mozzarella,  Mozzarella anpassad för pizza och såklart Burrata – krämigast av dem alla.

Granarolo Mozzarella
Granarolo_Mozzarella_familj.jpg
Caprese_Granarolo_Mozzarella_2020-scaled.jpeg

Godare och enklare blir det inte

Caprese – en riktig favorit. Dela små tomater i olika färger, lägg dem på ett fat. Riv isär en Mozzarella. Toppa med färska basilikablad. Ringla över en god jungfruolivolja och dra några varv med pepparkvarnen.

Svensk sommar i italiensk tappning

En kombination som är svår att motstå! Fyll ett fat med söta jordgubbar, toppa med en krämig Burrata eller två, smörstekta surdegskrutonger och färsk basilika. Ringla över honung och servera med balsamvinäger vid sidan.

Granarolo Burrata Jordgubbar
Granarolo Ricotta Citronpasta

Granarolo Ricotta

Granarolo Ricotta är en italiensk färskost med mild smak med fin syra. Den är fyllig och lite grynig i sin konsistens. Ricotta är full av protein och med lite lägre fetthalt då den tillverkas av vassle som blir kvar när du gör ost av komjölk.

Granarolo Ricotta

Istället för grädde

Här ska ni få ett riktigt bra tips, byt ut grädden mot Ricotta nästa gång ni lagar pasta. Då får du en fräsch och frisk smak men en precis lika krämig pasta.

/ Catarina König, älskad TV-kock och kokboksförfattare

Granarolo Catarina König
Granarolo_Mascarpone.jpg

Granarolo Mascarpone

En len och mjuk italiensk färskost som kan ersätta crème fraîche i dina pastarätter och vispad grädde i dina desserter. Ett måste i den Italienska klassikern tiramisú.

Granarolo Mascarpone

Kanelbullebruschetta

I sommar serverar vi vår Mascarpone i en ljuvlig kanelbullebruschetta. Grillad kanelbulle med en len Mascarponekräm och söta jordgubbar – det blir inte godare.

Till receptet
Granarolo Mascarpone Kanelbullebruschetta
Granarolo Burrata Bruschetta

Var hittar jag osten?

Alla butiker kan ta in våra ostar i sitt sortiment. Om den ost du söker inte finns i din butik kan du alltid be dem att ta in dem.

Tips om var du hittar Granarolo färskost i dag:
Coop: Mozzarella Mini, Ricotta, Mascarpone
Hemköp: alla färskostar från Granarolo
Willys: alla färskostar från Granarolo