Contessa Matilde Lambrusco Secco DOC
Producent: Cavicchioli Region: Emilia-Romagna, Sorbara Druva: Lambrusco di Sorbara 60% och Lambrusco Salamino 40% Tillverkning & lagring: Efter avstjälkning kyls druvorna i små tankar vid låg temperatur i 2-3 dagar. Efter första jäsningen på 10-15 dagar förs musten över till en trycktank för långsam jäsning vid en temperatur 15-18 C tills allt socker jäst ut. Vinet lagras sedan på sin jästfällning i minst 120 dagar. Så kallad ”long Martinotti Method” Doft: Tydlig röd frukt av hallon och jordgubbe samt viol. Smak: Smakfull och fint balanserad torrhet med en långt aromatiskt avslut. Fint cyklamenröd med puderrosa mousse. Årgång: NV Restsötma: 10 g/l Syra: 7,8 g/l Alkoholhalt: 11 % Serveringsförslag: Perfekt till Emilia-Romagnas traditionella kök, Parmigiano-Reggiano, pizza, pasta, chark med friterat bröd, porchetta, som sällskapsdryck. Serveringstemperatur ca 12 C
Innehållsförteckning
Förvaring/Hållbarhet
Storlek
Region
Tillverkningsland