Kapris, helfrukt i vitvinsvinäger 530g Matric
Vårt recept: ”Pomodori alla Siciliana”. Dela 4 stora tomater och ta bort kärnorna. Gröp ur fruktköttet och finhacka det. Salta tomaterna inuti och lägg dem upp och ner i en sil att rinna av. Hacka innehållet i en burk sardiner i olja, pressa över citron, blanda med 4 msk rivet bröd. Fräs en hackad lök i olivolja utan att den tar färg. Blanda ner vitlök och hackad persilja och tillsätt sedan sardin- och tomathacket. Låt all vätska dunsta. Skiva några svarta oliver och blanda ner tillsammans med 2 msk kapris. Fyll tomaterna och strö över en blandning av nyriven pecorino, ströbröd och olja och sätt in tomaterna i ugn i 175 grader i ca 30 min. Pris per burk (6 st/krt). Vikt: netto 530g avrunnet 340g
Innehållsförteckning
Förvaring/Hållbarhet
Storlek
Region
Tillverkningsland