Liggande-1-Burrata-Louise-Laurenius.jpg

Balsamicomarinerade bär med Burratine

En perfekt rätt att utöka sommarbuffén med, eller så lyxar du till det och serverar allt i en krispig croissant till frukost! Fantastico!

4 personer
35 minuter

– 2 Granarolo Burratine, à 150 g
– 1 liter jordgubbar
– 20 körsbär
– 3 msk balsamvinäger
– 3 msk brunt farinsocker
– 10 pistagenötter
– 10 basilikablad
– salt & svartpeppar

(4 croissanter)

Gör såhär

Sätt ugnen på 200°C.

Skölj jordgubbar och körsbär. Dela jordgubbarna i kvartar och körsbären på hälften (ta bort kärnan). Lägg allt i en ugnsform.

Blanda ihop balsamvinäger och farinsocker. Häll blandningen över jordgubbarna/körsbären och blanda runt med händerna. Sätt in formen i ugnen cirka 20 minuter.

Ta ut från ugnen och låt svalna något. (Om du vill ha en tjockare vätska, kan du sila ner vätskan i en kastrull och koka ner den till hälften).

Lägg Burratinen på ett fat. Toppa med bären och dess vätska. Avsluta med finhackade pistagenötter och basilika. Servera som det är eller lägg det i en croissant för en lyxig start på dagen.