Granarolo Pasta Bolognese

Pasta bolognese

En favorit som finns i lika många varianter som det finns matlagare. Alla har sin charm och här kommer ett klassiskt recept från Bologna. Italiensk salsicca ger karaktär till bolognesen, och att addera ett glas mjölk rundar av smaken. I Italien är bolognese alltid ett långkok, men såklart går det fint att korta ner koktiden när tiden är knapp.

4 personer
45 minuter

1 gul lök, hackad
2 bladselleristjälkar, hackade
1 morot, hackad
2 msk olivolja
500 g blandfärs
100 g salsicca
2 dl mjölk
400 ml passerad tomat
1 liter valfri buljong
400 g tagliatelle
Granarolo Quattrocento, riven

Gör så här

Bryn hackad lök, selleri och morot på låg värme i en kastrull, de ska bli mjukt men inte få färg.

Snitta skinnet på salsiccan och ta ut färsen (släng skinnet).

Tillsätt blandfärs och salsicciafärs och bryn till fin färg. Krydda med salt och peppar.

Häll på mjölk och låt koka in i färsen.

Tillsätt passerade tomaterna och hälften av buljongen.

Låt bolognesen koka på svag värme och addera vid behov mer buljong så den inte blir torr.

Har du tid kokar du bolognesen i flera timmar för att låta smakerna utvecklas, men det går såklart att köra snabbvarianten dagar då tiden inte finns men du ändå är sugen på en god bolo.

När bolognesen är klar kokar du pastan al dente enligt förpackningen, tänk på att använda rikligt med kokande, välsaltat vatten.

Blanda pastan och bolognesen innan du serverar den på tallrik. Toppa med riven Quattrocento.