
Bombette di Puglia
Klassiska rullader från Puglia med rökiga osten Granarolo Scamorza och härlig vitlök. På sommaren fungerar de utmärkt att grilla!
– Granarolo Scamorza Affumicata, á 70 g
– 6-8 tunna skivor fläskkarré
– 6-8 tunna skivor pancetta
– 2 finhackade vitlöksklyftor
– bladpersilja, finhackad
– olivolja
– salt och svartpeppar
– tandpetare
Gör såhär
Sätt ugnen på 150°C.
Banka fläskkarrén och hyvla osten tunt.
Lägg ut fläskkarrén på en skärbräda. Fördela pancetta, ost, persilja, vitlök, salt och peppar på den skivade fläskkarrén. Vik in sidorna, rulla ihop och förslut med en tandpetare.
Stek köttet runt om i olivolja så det får lite yta.
Lägg i en smord ugnsform och låt det gå klart i ugnen (det går också bra att grilla dina bombette i ca 10 minuter).
Bombetten är färdiga vid en innertemperatur på 70 grader.
Servera med en härlig sallad och Melanzane alla parmigiana eller potatis!