
Burrata med citrus och fänkålssallad
Sommarens fräschaste sallad är den med citrus och fänkål och len Granarolo Burrata. Toppad med knapriga nötter eller mandlar.
4 paket Granarolo Burrata (à 125 g)
0,5 dl god olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 silverlök
1 fänkål
2 blodgrape
2 apelsiner
1 dl salta nötter eller mandlar
flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Rör ihop oljan och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Skala lök och ansa fänkål. Hyvla tunt. Spar fänkålsdillen.
Skala grapefrukt och apelsiner med kniv, du vill få bort allt det vita från skalet.
Grovhacka nötterna/mandeln.
Lägg citrusskivorna på fyra tallrikar och toppa med fänkål och lök. Häll över vinägrett och toppa med de hackade nötterna/mandlarna och fänkålsdillen. Placera en hel Granarolo Burrata på varje tallrik, och ringla över mer vinägrett.