Granarolo_Calzone_Napoletano.jpg

Calzone Napoletano

Inbakad pizza på napolitanskt vis med vår krämiga pizzamozzarella och Ricotta är något utöver det vanliga! Genom att välja Mozzarella framtagen för pizza säkerställer du att pizzabotten blir sådär härligt krispig som du vill ha den.

4 pizzor
40 minuter + jäsning

Degen
– 2 dl vatten
– 3 msk olivolja
– 12 g jäst
– 1 tsk salt
– 1 tsk strösocker
– 4-5 dl vetemjöl

Fyllning
– 1 Granarolo Mozzarella bit, á 350 g
– 1 Granarolo Ricotta, á 250 g
– 250 g salami
– färsk basilika

Tomatsås
– 1 dl passata
– 1 msk olivolja
– salt & svartpeppar
– färsk basilika

Gör såhär

Börja med pizzadegen. Häll vatten och olja i en rymlig bunke. Smula ner jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen i maskin i cirka 10 minuter. Degen ska släppa från kanterna och vara lätt kladdig.

Jäs 12 timmar i kyl eller 2 timmar i rumstemperatur.

Sätt på ugnen på 275°C.

Dela degen i fyra jämnstora bitar och forma till runda bollar. Platta ut till rundlar med fingrarna. Fördela 1/4 av Ricottan över halva pizzarundeln. Lämna 2 cm närmast kanten.

Strimla salami och fördela på Ricottan tillsammans med lite färsk basilika. Toppa med skivad pizzamozzarella, men spar fyra skivor. Vik över pizzadegen och tryck ihop pizzakanterna.

Viktigt: Gör ett litet snitt i calzonen så vätskan kan pysa ut under gräddning.

Blanda ingredienserna i tomatsåsen och bred på pizzan. Toppa med färsk basilika och den pizzamozzarella du sparade.

Grädda pizzorna i ugn på 275°C i cirka 10-15 minuter. Har du en pizzasten, använd gärna den!