
Focacciapizza med Mozzarella & kronärtskocka
Fluffig focaccia och pizza i ett – kan det bli godare? Toppad med krämig och härligt trådig pizzamozzarella, kronärtskocka och Granarolo Quattrocento. Genom att välja Mozzarella framtagen för pizza säkerställer du att focacciapizzan får en perfekt konsistens. Buon Appetito!
Focaccia
– 50 g jäst
– 6 dl vatten
– 1 dl olivolja
– 2 msk honung
– 2 tsk örtsalt
– Ca 10-12 dl vetemjöl
Topping- steg 1
– Granarolo Mozzarella Riven, á 150 g
– 400 g marinerade kronärtskockor
– 2 rödlökar
– gröna oliver
Topping- steg 2 på den färdiga pizzan
– Granarolo Quattrocento
– 2 msk olivolja
– 1 ekologisk citron, skal och saft
– 50 g ruccola
– salt
Tomatsås
– 2,5 dl passata
– 3 msk olivolja
Gör såhär
Börja med degen: lös upp jästen i vattnet. Blanda i olja, honung, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta snabbt ihop degen. Den ska vara rätt kladdig. Strö över lite mjöl och täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i 15 minuter.
Blöt händerna i kallt vatten och vik degen från kanterna in mot mitten ett par gånger. Täck med plastfolie igen och låt jäsa i ytterligare 15 minuter. Upprepa samma procedur. Låt sedan jäsa i rumstemperatur i 60 minuter.
Sätt ugnen på 250°C. Lägg degen i en oljad, ugnsfast form, ca 30 x 40 cm. Vik degen in mot mitten. Olja ett bakplåtspapper och lägg över, låt jäsa i ytterligare 60 minuter. Ta bort bakplåtspappret, olja händerna och gör små hål i den jästa degen med fingrarna.
Blanda ingredienserna i tomatsåsen och klicka ut den på focacciapizzan så det blir tomatsås i alla små gropar. Grädda i 250°C i 15 minuter. Ta ut focaccian, sänk värmen till 225°C och toppa med kronärtskocka, skivad rödlök, delade gröna oliver och riven pizzamozzarella. Grädda i ytterligare 10-15 minuter.
Medan focacciapizzan gräddas river du skalet och pressar saften ur en citron. Blanda med olivolja, ruccola och salt. Toppa den nygräddade focacciapizzan med ruccola och riv över Quattrocento.