
Friterad Burratine med pumpasallad
En härligt smakrik sallad med rostad pumpa toppad med krispig, krämig Burratine som paneras i riven Quattrocento och friteras gyllene.
Friterad Burratine
– 2 frp Granarolo Burratine à 150 g
– 2 ägg, uppvispade
– 1 dl Granarolo Quattrocento, riven
– 2 dl majsmjöl
– 2 dl panko
– neutral olja för fritering
Pumpa
– 1 liten butternutpumpa
– färsk timjan
– en näve Granarolo Quattrocento, riven
– Extra Jungfruolivolja
– salt och peppar
Dressing
– 4 msk Extra Jungfruolivolja
– 2 msk lönnsirap
– en nypa chiliflakes
– pressad citron
Sallad
– 125 g ruccola
– 50 g pistagenötter
Gör såhär
Panera Burratine genom att rulla dem i först mjöl, sen ägg och sist panko blandad med Quattrocento. Dubbelpanera gärna så osten får extra mycket krisp. Ställ åt sidan.
Skär upp pumpan i mindre bitar, toppa med lite olivolja, salt, peppar, timjan och Quattrocento.
Tillred pumpan i din AirFryer på 195° varmluft i 25 minuter eller i mitten av ugnen på 220°C i 20 min.
Under tiden friterar du Burratine i neutral olja i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna med höga kanter.
Rör ihop dressingen. Rosta nötterna och hacka grovt.
Servering: lägg ruccola på ett fat, toppa med pumpan och friterad Burratine. Ringla över dressingen och toppa med nötterna.