Gnudia.jpg

Gnudi i tomatsås

Gör din egna gnudi och du kommer aldrig vilja äta något annat. Gnudi liknar gnocchi i form och konsistens men är gjorda på Ricotta.

Aktiv matlagningstid 1 timme + tid för gnudin att vila i kylen innan tillagning.

4 personer
1 timme

Gnudi
– 350 g Granarolo Ricotta
– 2 dl Granarolo Quattrocento, riven
– 2 ägg
– 1 krm salt
– 4 ½ dl vetemjöl
– 2 citroner, endast zest

Tomatsås
– 1 bananschalottenlök
– 1 vitlöksklyfta
– 700-800 g finkrossade tomater
– 1 nypa strösocker

Servering
– färsk basilika
– 1 dl Granarolo Quattrocento, riven

Gör så här

Gnudi: mixa Ricotta slät i en matberedare. Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt vila 1-2 timmar. Dela sedan degen i 4-6 mindre bitar och rulla till rullar. Skär små ”kuddar” och lägg på ett mjölat fat. Strö över lite mer mjöl. Ställ i kylen cirka 1 timme.

Tomatsås: finhacka bananschalottenlök och vitlök, stek försiktigt i olivoljan på medelvärme cirka 3 minuter. Häll på tomaterna och låt puttra ihop på låg värme. Smaka av med salt och socker.

Koka gnudin i lättsaltat vatten cirka 3 minuter. De flyter upp till ytan när de är färdiga.
Lägg ner i tomatsåsen.

Servera gnudin i medeldjupa skålar, riv över Quattrocento och garnera med färsk basilika. Buon appetito!