Gorgonzolapasta
Gorgonzola och salsiccia är en magisk kombination, här har vi valt den mer smakrika Granarolo Gorgonzola Piccanten som lagrats längre och fått både en mer pikant smak och lite fastare konsistens för att matcha salsiccian.
1 paket Granarolo Gorgonzola Piccante (200 g)
500 g kort pasta, tex farfalle
1 gul lök, hackad
300 g salsicciafärs*
2 msk olivolja
färsk timjan
Granarolo Quattrocento
Gör så här
Finhacka lök, bryn i olivolja på låg värme tills mjuk.
Tillsätt salsicciafärs och lite finhackad timjan. Stek på hög värme tills salsicciafärsen är genomstekt och fått färg, cirka tio minuter. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (snåla inte med saltet).
Skär Gorgonzolan i mindre bitar och värm i en stekpanna tillsammans med en sked varmt pastavatten. Rör om tills osten smält till en krämig sås.
Spar ett par skedar pastavatten och häll sedan av pastan när den är al dente. Rör ner pastan i Gorgonzolasåsen, tillsätt en sked hett pastavatten eller två för önskad konsistens. Vänd ner den stekta salsicciafärsen.
Servera direkt i djupa tallrikar, toppa med fint riven Granarolo Quattrocento och nymalen svartpeppar.
*Om du inte hittar salsicciafärs går det bra att köpa salsicciakorv. Du får färs genom att snitta skinnet, ta ut färsen och grovhacka den något. Släng skinnet.