Gorgonzolapizza
Gorgonzola på pizza? Si, certo! Smakrikt, krämigt och underbart gott.
Gör så här
1 färdig pizzadeg
1 paket Granarolo Gorgonzola & Mascarpone (200 g)
1 gul lök
1 msk olivolja
2 msk smör
2 krm socker
100 g valnötskärnor, hackade
flingsalt och svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och skiva löken tunt. Stek i smör och lite olja på låg temperatur under lång tid, räkna med 20 minuter. Löken ska bli helt mjuk och få en fin, brun färg. Strö över sockret och stek ytterligare några minuter. Rör om då och då. Ställ åt sidan.
Lägg ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper under. Bred på generöst med Granarolo Gorgonzola & Mascarpone, strö över hackade valnötterna och den karamelliserad lök. Grädda i ugnen 8–10 minuter tills botten är helt genomgräddad och pizzan fått fin färg.
Toppa med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Servera direkt.