Italiensk ostbricka
Med rätt ostar på ostbrickan behövs inte mycket mer. Här serverar vi våra fyra goda delikatessostar och favorithårdosten Quattrocento i kombination med en god honung och hemgjord äppelchutney. Buono.
– Granarolo Quattrocento, 150 g
– Granarolo Pecorino Toscano Tenero DOP, 150 g
– Granarolo Fior di Capra, 150 g
– Granarolo Misto Classico, 150 g
– Granarolo Il Saggio, 150 g
– honung
– äppelchutney/marmelad
Gör så här
Dela ostarna i valfri storlek och servera på en skärbräda med en god honung och en äppelchutney. Vill du göra en egen äppelchutney har du ett gott recept nedan som tar endast 35 minuter att tillaga.
Äppelchutney 1 burk:
– 500 g äpplen
– 1/2 rödlök
– 2 tsk riven färsk ingefära
– 2 kanelstänger
– 2 dl råsocker
– 1 dl äppelcidervinäger
– 50 g mandelspån
Gör så här
Dela och kärna ur äpplena, skär dem i bitar. Skala och finhacka löken. Lägg äppelbitar, lök, riven ingefära, kanelstänger, socker och äppelcidervinäger i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda cirka 25 minuter. Plocka ur kanelstängerna och tillsätt mandelspånen. Häll upp på väl rengjord burk.
Buon Appetito!