Italienska kycklingfrikadeller med Ricotta
Här kommer de godaste kycklingfrikadeller du kan tänka dig! Makalöst saftiga och fulla med protein tack vare den extra proteinrika Ricottan. Magnifico!
Tomatsås
– 125 g Granarolo High Protein Ricotta
– 1 gul lök
– 1 vitlöksklyfta
– 2 msk tomatpuré
– 800 g krossade tomater
– 1 grönsaksbuljongtärning
– 3 dl vatten
– 2 msk balsamvinäger
– salt & svartpeppar
– färsk basilika
Kycklingfrikadeller
– 800 g kycklingfärs
– 1 gul lök
– 1 vitlöksklyfta
– 2 ägg
– 2 dl panko
– 1 dl Granarolo Quattrocento, riven
– 125 g Granarolo High Protein Ricotta
– saft från 1/2 citron
– 1 dl finhackad basilika
– salt & svartpeppar
– 1 dl Granarolo Quattrocento, riven
– färsk basilika
– fyra portioner pasta
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i en ugnsfast gryta. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, vatten och buljong. Låt koka upp och sjud medan du gör kycklingfrikadellerna.
Kycklingfrikadeller: skala och finhacka lök och vitlök. Blanda lök, ägg, panko, riven Granarolo Quattrocento, Granarolo High Protein Ricotta, citron och basilika. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt kycklingfärsen och blanda väl. Blöt händerna med kallt vatten och forma färsen till runda bollar. Tips: blöt händerna med jämna mellanrum så fastnar inte färsen lika lätt.
Smaka av tomatsåsen med balsamvinäger, finhackad basilika, salt och svartpeppar. Lägg ner kyckling-frikadellerna i tomatsåsen, klicka ut Granarolo High Protein Ricotta mellan frikadellerna och toppa med Granarolo Quattrocento. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Skjut in grytan i ugnen cirka 20 minuter eller tills kycklingfrikadellerna är klara (tid beror på hur stora du gör frikadellerna). Toppa med färsk basilika och servera med pasta.