
Italienska Flamman med het ’nduja och mild Burratine
En botten med mild Mozzarella toppad med het ’nduja och krämig Burratine är en magisk italiensk kombo du inte vill missa.
– 1 sats pizzadeg alternativt färdig pizzadeg
Tomatsås
– 3 msk Extra Jungfruolivolja
– 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
– 1 liten gul lök, finhackad
– 1 liten morot, finhackad
– 1 stjälkselleri, finhackad
– 1 msk tomatpuré
– 1,5 msk ’nduja
– 1 frp krossade tomater, ca 400 g
– 2 tsk torkad basilika
– 2 tsk torkad oregano
– 1 tsk salt
– 1 tsk socker
Topping
– 1 Granarolo Mozzarella Pizza bit, á 350 g
– 8 msk ’nduja
– 1 gul & 1 grön paprika, tunna stavar
– 3 Granarolo Burratine, á 150 g
– 1 apelsin, zest
– färsk basilika
Gör såhär
Värm ugnen till 275°C, ställ in en plåt eller pizzasten.
Tomatsås: fräs vitlök, lök, morot och selleri i olivoljan på hög värme i 3-4 minuter. Sänk värmen och ha i resten av ingredienserna förutom ’ndujan. Låt puttra under lock på svag värme i 20-25 minuter.
Tillsätt ’ndujan, rör om och låt puttra 5 minuter till. Låt svalna innan du har den på pizzan.
Forma en stor rund botten genom att försiktigt trycka ut pizzadegen. Snurra pizzan ett kvarts varv mellan trycken. Var försiktig så det inte går hål på degen. Bred på 1,5 dl tomatsås per pizza, spara cirka 1 cm kant runtom. Skiva pizzamozzarellan i stavar och fördela dem jämnt över tomatsåsen, klicka ut ’ndujan och lägg på paprikan.
Grädda pizzan tills den fått fin färg och kanterna puffat upp en del, i vanlig ugn cirka 15 minuter. Ta ut pizzan när den är klar och toppa med Burratine, färsk basilika och riv över apelsinzest. Servera pizzan direkt.