Jordgubbsbruschetta med Burrata
Rostade brödbitar tillsammans med vispad Burrata och marinerade jordgubbar. Servera detta så ofta du kan – du kommer inte ångra dig!
Vispad Burrata
– 2 Granarolo Burrata, á 125 g
– 2 msk olivolja
– 2 tsk flytande honung
– 1 ekologisk citron, endast zest
– 1 nypa salt & nymalen svartpeppar
Marinerade jordgubbar
– 500 g färska jordgubbar
– färsk basilika
– 1/2 dl balsamvinäger
– 1 msk flytande honung
– 1 nypa salt
Till servering
– 1 baguette
– citronzest
– färsk basilika
Gör så här
Marinerade jordgubbar: skiva jordgubbarna. Finhacka basilika (spara några blad till servering) och blanda ner med jordgubbarna tillsammans med balsamvinäger, honung och salt. Låt marinera minst 30 minuter.
Vispad Burrata: lägg Burrata i en matberedare med olivolja och honung. Mixa slätt. Häll upp i en skål. Riv ned skalet från 1 citron och smaka av med salt. Ställ svalt.
Skär brödet i skivor och rosta i lite olivolja i en stekpanna tills de är gyllene på båda sidor. Bred ut ett lager vispad Burrata på varje rostad brödbit. Toppa med de marinerade jordgubbarna, färsk basilika, rivet citronskal och svartpeppar. Buon appetito!