Krämig Gorgonzolapasta
Italiensk Gorgonzolapasta med hackade valnötter och timjan. En enkel och snabblagad rätt som är så god och smakrik.
500 g kort pasta, tex tortiglioni
2 paket Granarolo Gorgonzola Dolce (400 g)
1 ½ dl vispgrädde
100 g valnötter
färsk timjan
salt och svartpeppar
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (snåla inte med saltet).
Värm grädde i en kastrull på låg värme, den ska inte koka. Under tiden grädden värms skär du bort kanterna på Gorgonzolaosten, dela den i små kuber och rör sedan ner dem i den varma grädden. Smaka av med svartpeppar och lite finhackad timjan. Låt sjuda på låg värme i 2–3 minuter.
Hacka valnötskärnorna grovt.
När pastan är al dente häller du av vattnet och rör ner pasta och de hackade valnötterna i Gorgonzolasåsen.
Servera direkt i fyra djupa tallrikar. Toppa med lite grovhackade valnötter och färsk timjan.