
Linguine med Quattrocento & soltorkade tomater
En krämig pasta sitter aldrig fel. Här har du Italien på en tallrik med soltorkade tomater, ruccola, pinjenötter och Granarolo Quattrocento. Fantastiskt gott i sin enkelhet.
400-500 g linguine
hyvlad Granarolo Quattrocento
4 dl Granarolo Mascarpone
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
30 g ruccola
1,5-2 msk grönsaks- eller kycklingfond
8-10 soltorkade tomater i olja
1/2 citron, rivet skal
50 g pinjenötter
1 dl pastavatten
olivolja
Gör så här
Koka upp pastavattnet, salta ordentligt. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Bryn schalottenlöken i olivolja så den blir mjuk och glansig. Tillsätt vitlök och ruccola, fräs ihop. Tillsätt Granarolo Mascarpone, pastavatten och fond. Koka upp och låt reducera till en krämig sås. Finstrimla de soltorkade tomaterna och vänd ned i såsen.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills gyllene på medelhög värme. Häll av pastan när den är klar och blanda med såsen.
Servera pastan på fyra tallrikar, toppa med ruccola, hyvlad Granarolo Quattrocento och rostade pinjenötter.