Minifrittata med Burratine
Krispig minifrittata med en frisk tomatsallad och krämig Burratine är en perfekt kombination av smak och konsistens. Här har vi gjort rätten i ett miniformat där osten verkligen kommer till sin rätt, för en Burratine är inget mindre än en liten Burrata. Lika krämig och god men i en perfekt portionsstorlek.
Marinerade tomater
– 250 g tomater
– färsk basilika
– 3 msk olivolja
– 3 msk balsamvinäger
– salt
Frittatas
– 6 st ägg
– 3 msk vatten
– 200 g riven potatis
– 150 g riven vällagrad ost (tex Granarolo Quattrocento)
– färsk basilika
– 1 salladslök
– hälften av de marinerade tomaterna
– salt
– 2 burkar Granarolo Burratine, á 150 g
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela tomaterna i halvor och finhacka basilikan. Blanda i en skål och ringla över olja, balsamvinäger och salt. Ställ åt sidan.
Vispa upp ägg och vatten. Riv potatis och ost, blanda ned i äggsmeten. Finhacka basilika och salladslök, rör ner det i smeten tillsammans med hälften av de marinerade tomaterna och salt. Smörj en muffinsplåt (eller ställ ut muffinsformar på en plåt) och fördela smeten jämnt i formarna.
Baka i cirka 20-25 minuter eller tills de är klara och börjar få fin färg på toppen. Tag ut och låt svalna något. Lossa försiktigt dina minifrittatas från formarna. Toppa med Granarolo Burratine och de marinerade tomaterna. Servera direkt.
Buon Appetito!