Mozzarella in carrozza
Grilled cheese i en ny tappning. Detta är en ostmacka att testa nästa gång det vankas aperitivo. Buon appetito!
Aktiv matlagningstid 10 minuter + vila i kylen.
– 1 Granarolo Mozzarella, á 125 g
– 2 skivor formfranska
– 3 msk vetemjöl
– 2 ägg
– 1 ½ dl panko
– rapsolja till fritering
– flingsalt & nymalen svartpeppar
Gör så här
Skär Mozzarella i 1 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på hushållspapper och låt dem rinna av. Täck en av brödskivorna med osten och lägg på den andra skivan som lock. Skär av kanterna och dela dubbelmackan i fyra bitar.
Häll upp vetemjöl, ägg och panko i tre skålar. Krydda ägget med salt och svartpeppar och vispa upp det.
Vänd alla brödbitar i 1) mjöl 2) uppvispat ägg 3) panko. Se till att alla sidor av bitarna täcks. Lägg dem sedan på hushållspapper och sätt in i kylen för att vila 20 minuter.
Vänd alla bitar i ägg och panko en gång till. Låt vila i kylen ytterligare 20 minuter.
Värm upp oljan till friteringen. När oljan nått 180 grader friterar du mackorna tills gyllene på alla sidor. Ta upp mackorna med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Toppa med flingsalt. Ät och njut!