Granarolo_HP_Mozzarella_MozzarellafylldKyckling1.jpg

Mozzarellafylld kyckling

Kombinationen kyckling, Mozzarella, pesto och tomat är en riktig klassiker. Här använder vi High Protein Mozzarella för en extra krämig och proteinrik kycklingmåltid. Lägg gärna kycklingen i marinaden redan kvällen innan, då blir det här en extra lättlagad vardagsfavorit fylld med italienska smaker.

4 personer
30 minuter

– 4 kycklingfiléer
– 3 msk balsamvinäger
– 2 msk olivolja
– ½ citron, saften
– 2 vitlöksklyftor
– salt

– 1 Granarolo High Protein Mozzarella, á 100 g
– 100 g Pesto alla genovese
– 250 g babyplommontomater eller liknande

– valfri pasta
– färsk basilika

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda balsamvinäger, olja, citron, pressad vitlök och salt i en ugnsfast form. Lägg i kycklingfiléerna och vänd runt i marinaden ett par gånger. Lyft upp kycklingen och stek på hög värme i olja till fin färg på båda sidor.

Lägg tillbaks kycklingen i ugnsformen med marinaden. Bred ett lager pesto över varje kycklingfilé och toppa med skivad Granarolo High Protein Mozzarella. Dela tomaterna och fördela i formen.

Laga klart kycklingen i ugnen cirka 15 minuter, kycklingen ska ha en innertemperatur på 70°C. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Fördela pastan på fyra tallrikar, lägg på kyckling och ugnsbakade tomater. Avsluta med att skeda över den goda skyn som bildats i botten av formen och toppa med massor av finhackad basilika.