Granarolo_Quattrocento_Ricotta_Bruschetta_2022.jpg

Ost & vitlöksbruschetta

Krämig, knaprig och alldeles underbar. Italiensk minibruschetta med svensk touch. En klassiska bruschettan i mindre format med len Quattrocentokräm, toppad med löjrom, gräslök och citronzest. Magiskt till drinken.

8 snittar
20 minuter

8 skivor ciabatta
2 dl riven Granarolo Quattrocento
2 dl Granarolo Ricotta
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
80 g löjrom
gräslök, finhackad
citronzest
nymalen svartpeppar

Gör så här

Blanda Granarolo Ricotta och riven Granarolo Quattrocento, smaka av med nymalen svartpeppar. Lägg i spritspåse och förvara i kylskåp.

Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek brödskivorna på båda sidorna till de är gyllenrostade. Dela vitlöksklyftan på hälften och rugga ordentligt på ovansidan av brödbitarna.

Lägg upp bröden på ett fat, spritsa på Quattrocentokräm och gör ett litet hål på mitten. Toppa med en sked löjrom, finskuren gräslök och lite citronzest.