Granarolo_PORTOBELLO-PAPPARDELLE.jpg

Portobello pappardelle

Njut av en rustik och höstlig pappardelle med stekt portobello, kronan på verket är en riktigt krämig Burrata.

4 portioner
35 minuter

– 2 Granarolo Burrata, à 150 g
– 225 g pappardelle, färsk eller torkad

– 3 portobello eller skogschampinjoner (ca 90 gram), 2,5 cm stora bitar
– 3 msk Extra Jungfruolivolja
– 2 medelstora schalottenlökar, halverade på längden och tunt skivade
– 1 vitlöksklyfta, finhackad
– 2 tsk färsk rosmarin
– ½ dl vitt vin
– 200 g krossade tomater
– 2 msk smör
– salt & svartpeppar
– Granarolo Quattrocento

Svampen
Välj fasta svampar med hela hattar och torr, ljusbrun undersida (gälarna). Torka dem varsamt med en handduk – blötlägg inte, då blir de vattniga. Gröp ur gälarna med en sked om de är fuktiga och mörka, annars kan de göra såsen grumlig.

Gör såhär

Stek schalottenlök i olivolja och en nypa salt i en stor stekpanna på medelvärme tills genomskinlig, den ska inte få färg.

Tillsätt svampen och stek några minuter, rör om och tillsätt ½ tsk salt. När svampen är mjuk och vätskan avdunstat, tillsätt vitlök, rosmarin, tomater, vin, smör och cirka ½ dl pastavatten. Rör om på medelvärme tills blandningen blir såsig.

Koka samtidigt pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och lägg pastan i pannan med svampen när den är klar, blanda försiktigt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera pastan på ett fat och toppa med Burrata och riven Quattrocento. Passar utmärkt med ett glas rött vin.