
Pasta Arrabbiata med Mozzarella
Känn smaken av italiensk passion i denna heta vardagsfavorit. Lättlagat och smakrikt med färsk chili, basilika och Granarolo Mozzarella.
500 g kort pasta, tex tortiglioni
1 rödlök
4 klyftor vitlök
2 msk olja, till stekning
800 g krossade tomater
1 röd chilifrukt
1 krm salt
1 Granarolo Mozzarella, á 125 g
2 dl Granarolo Quattrocento, finriven
svartpeppar, nymalen
olivolja, god, till servering
färsk basilika till servering
Gör så här
Koka upp pastavattnet, det ska vara rikligt med vatten (1 liter per 100 gram pasta) och salta generöst (1/2 msk per liter vatten) när pastavattnet har börjat koka.
Skala och skiva lök och vitlök tunt. Stek i olja tills löken mjuknat utan att ta färg. Tillsätt krossade tomater, hackad chili och salt. Låt tomatsåsen puttra medan pastan blir klar.
Koka pastan al dente enligt förpackningen och häll av när den är klar, rör ner i tomatsåsen direkt. Smaka av med salt och peppar.
Servera på fyra tallrikar. Toppa med strimlad basilika, bryt över några bitar mozzarella och ringla över en god olivolja.