Pasta_med_stracchino_hasselnotter.jpg

Pasta med Stracchino & hasselnötter

En pasta är aldrig fel, den här är alltid extra rätt. Få ingredienser men med så mycket smak, krämighet och härligt crunch av nötterna.

4 personer
25 minuter

– 350 g linguine
– 1 Granarolo Stracchino, 170 g
– 50 g hasselnötter, rostade och skalade
– 1 dl mjölk, eller Ricotta för mer krämighet
– olivolja
– salt & peppar

Gör så här

Koka pastan efter anvisning på förpackningen. Grovhacka hasselnötterna.

Mixa Stracchino med mjölk och en skvätt olivolja till en len, ganska fast kräm. Smaka av med salt och peppar. Värm försiktigt i en stekpanna.

Häll av pastan och rör ner i Stracchinokrämen. Spar lite pastavatten att späda pastasåsen med till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera i djupa tallrikar direkt. Toppa med några droppar olivolja, hackade hasselnötter, och om du vill lite riven italiensk hårdost som till exempel Granarolo Quattrocento.