Pasta Puttanesca
En klassisk italiensk pastarätt med körsbärstomater, oliver och kapris – toppad med gräddig Granarolo Burrata.
400 gram spaghetti
3 vitlöksklyftor
2 msk kapris, små
1 dl kalamataoliver, urkärnade
6 sardellfiléer i chiliolja
1 msk spad från oliverna
1 burk körsbärstomater (a 400 g)
2 msk olivolja
2 Granarolo Burrata
salt
Gör så här
Koka upp pastavattnet, det ska vara rikligt med vatten (1 liter per 100 gram pasta) och salta generöst (1/2 msk per liter vatten) när pastavattnet har börjat koka.
Skiva vitlöken så tunt du kan. Hetta upp olivolja i en bred panna på medelhög värme. Lägg i skivad vitlök, kapris, oliver och sardeller. Sautera allt tills det doftar gott och tills vitlöken är rostad.
Häll i spadet från oliverna och tomaterna. Sänk värmen något. Låt koka ihop och smaka av med salt. När pastan är al dente eller något mindre kokt häller du av vattnet och lägger pastan i såsen tillsammans med en halv deciliter pastavatten. Rör ihop försiktigt.
Servera på fyra tallrikar och toppa varje tallrik med en halv Granarolo Burrata. Ringla över en god olivolja och lite flingsalt.