
Smakrik Quattrocentopasta
En krämig pasta är bland det godaste man kan göra. Rätten känns riktigt lyxig, men går ungefär lika fort att laga som tiden det tar att koka pastan. Vem älskar inte sådan matlagning? Buon Appetito.
– 1 dl riven Granarolo Quattrocento
– 1 paket Granarolo Mascarpone
– 1 paket Granarolo Gorgonzola Dolce
– 4 portioner valfri pasta, tex farfalle
– cirka 2 dl pastavatten
– 1 gul lök
– 160 g pancetta
– färsk persilja
– färsk spenat
– skal från 1 ekologisk citron
– svartpeppar
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skala och finhacka löken och stek den mjuk utan att den tar färg. Lägg ner riven Quattrocento, Mascarpone och Gorgonzola i pannan, slå på lite av pastavattnet och låt koka ihop till en krämig sås. Hacka och stek under tiden pancetta och rör ner i pastasåsen tillsammans med spenat och finhackad persilja.
Häll av pastan när den är al dente och rör ner den direkt i såsen. Blanda väl och smaka av med svartpeppar samt finrivet skal från en citron. Servera direkt.