Piadina med Stracchino
Piadina är ett underbart italienskt mjukt tunnbröd som fylls med saker du gillar. Som vår riktigt krämiga färskost Stracchino, pepprig ruccola, färska tomater och smakrik prosciutto. Lunchen är serverad och du är i himlen! Fantastico!
Piadina
– 5 dl vetemjöl
– 2 dl vatten
– 2 tsk bakpulver
– 1 tsk salt
– ¾ dl olivolja
Servering
– 1 Granarolo Stracchino, á 170 g
– ruccola
– 3 tomater
– 10 skivor prosciutto
– salt
Gör så här
Börja med att baka din piadina. Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en deg. Antingen i maskin 5 minuter eller för hand i 10 minuter. Forma till en avlång rulle och låt vila under plastfolie i 20 minuter.
Dela degen i 6 jämnstora bitar, låt dem ligga under plastfolie tills du kavlar och steker dem. Kavla ut varje bit till en jämn cirkel på lätt mjölat bord, stek sedan på båda sidorna i lite olja på hög värme tills det fått fin färg och är helt genomgräddat. Låt det färdiga brödet vila under en kökshandduk medan du steker klart resterande bröd.
Bred ett generöst lager Granarolo Stracchino på ena halvan av brödet. Skiva tomater och lägg på tillsammans med ruccola och prosciutto. Salta efter smak. Vik över den andra halvan av brödet och servera direkt.