Lag_MG_0581.jpg

Pizza Bianca med Stracchino & rödlök

Bellissimo. En enkel pizzadeg som ger dig härligt fluffiga kanter med massor av smak toppad med färskosten Stracchino, riven Quattrocento, stekt rödlök, oliver samt salvia och basilika.

4 pizzor
50 minuter

Pizzadeg
– 4 dl vatten
– 6 msk olja
– 25 g jäst
– 1 tsk socker eller honung
– ca 8-10 dl pizzamjöl
– 2 tsk salt

Topping
– 1 paket Granarolo Stracchino, 170 g
– Granarolo Quattrocento, riven
– 6 röda lökar
– 200 g oliver
– smör till stekning
– färsk salvia och färsk basilika

Gör så här

Börja med pizzadegen. Smula jästen i en rymlig bunke, häll i vatten och olja. Rör om tills jästen lösts upp. Lägg i socker/honung och mjöl, arbeta degen i 10 minuter. Ha i saltet mot slutet. Degen ska släppa från kanterna och vara lätt kladdig.

Jäs minst 12 timmar i kyl över natten, eller 2 timmar i rumstemperatur. När degen jäst klart, dela den i 4 bitar och forma till runda bollar. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Tips. Har du inte tid att göra en egen pizzadeg går det fint att köpa en färdig. Värm ugnen till 275°C och ställ in en plåt eller en pizzasten.

Skala och skiva löken, stek den mjuk i smör utan att den tar färg.

Tryck ut degbitarna till fyra runda pizzor. Bred på ett generöst lager Granarolo Stracchino, strö över riven Quattrocento och toppa med stekt lök, oliver och de färska kryddorna.

Grädda pizzorna tills kanterna fått fin färg, cirka 10 minuter. Toppa med mer basilika och salvia. Servera direkt.