Pizetta.jpg

Pizzetta med tre olika toppings

Pizzetta är små oemotståndliga pizzor som passar till aperitivon. Vi gillar att servera dem med olika toppings så att alla kan hitta sin favorit. Genom att välja Mozzarella framtagen för pizza säkerställer du att botten på din pizzetta blir sådär härligt krispig som du önskar.

15 Pizzettor
60 minuter + jäsning

Deg
– 4 dl vatten
– 6 msk olivolja
– 25 g jäst
– 2 tsk salt
– 2 tsk strösocker
– ca 8-10 dl vetemjöl

Pizzetta Bianca med svamp, lök och oliver
– Granarolo Mozzarella Cubetti, á 150 g
– 1 dl Granarolo Quattrocento
– 100 g skivade champinjoner
– 1 skivad rödlök
– blandade oliver
– ruccola
– färsk basilika

Pizzetta Passata med sparris och prosciutto
– Granarolo Mozzarella Cubetti, á 150 g
– 1 dl passata
– 1 msk olivolja
– salt och svartpeppar
– 100 g färsk sparris
– 200 g körsbärstomater
– färsk basilika
– 70 g prosciutto

Pizzetta Passata med pesto och pinjenötter
– Granarolo Mozzarella Cubetti, á 150 g
– 1 dl passata
– 1 msk olivolja
– salt och svartpeppar
– 4 msk grön pesto
– 30 g pinjenötter
– 200 g körsbärstomater
– färsk basilika

Gör såhär

Degen: häll vatten och olja i en rymlig bunke. Smula ner jästen och rör tills den lösts upp. Rör ner salt, socker och mjöl, låt degen arbetas i maskin i cirka 10 minuter. Degen ska släppa från kanterna och vara lätt kladdig.
Jäs 12 timmar i kyl eller 2 timmar i rumstemperatur.
Lägg upp degen på mjölat bakbord och dela den först i tre jämnstora bitar. Dela därefter varje bit i fem mindre bitar. Forma till små pizzor med hjälp av fingrarna.

Pizzetta Bianca med svamp, lök och oliver: toppa med finriven Quattrocento, Mozzarella Cubetti, bitar av skivad champinjon, lök och oliver.
Grädda i 275°C i cirka 10 minuter, beroende på hur stora pizzor du gör. Använd gärna pizzasten om du har.
Toppa med färsk basilika och ruccola.

Pizzetta Passata med sparris och prosciutto: blanda passata, olivolja, salt och peppar. Bred ut på fem av pizzorna. Toppa med Mozzarella Cubetti.
Bryt bort den träiga delen på sparrisen och skär sedan ner den i mindre bitar som passar på din pizzetta. Lägg på sparrisbitarna och delade tomater.
Grädda i 275°C i cirka 10 minuter, beroende på hur stora pizzor du gör. Använd gärna pizzasten om du har.
Toppa med färsk basilika och prosciutto.

Pizzetta Passata med pesto och pinjenötter: blanda passata, olivolja, salt och peppar. Bred ut på fem av pizzorna. Toppa med Mozzarella Cubetti och små klickar av pesto. Strössla pinjenötter över pizzorna.
Grädda i 275°C i cirka 10 minuter, beroende på hur stora pizzor du gör. Använd gärna pizzasten om du har.
Toppa med skivade tomater och massor av färsk basilika.