Quattrocentofocaccia.jpg

Quattrocentofocaccia

Vem kan motstå italiensk focaccia? Med ost på är njutningen total. Har du inte testat att göra flera mindre focaccia är det hög tid nu. Dekorera brödet med råvaror du gillar; som oliver, färska örter, tomat och på toppen ett rejält lager Granarolo Quattrocento. Magnifico!

Aktiv matlagningstid 25 minuter + jäsning av deg & gräddning.

4 små bröd
120 minuter

Focaccia
– 50 g jäst
– 6 dl vatten
– 1 dl olivolja
– 1 msk honung
– ca 10-12 dl vetemjöl
– salt

Topping
– olivolja
– urkärnade oliver
– körsbärstomater
– färsk basilika
– färsk salvia
– 150 g Granarolo Quattrocento

Gör så här

Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olja, honung, mjöl och salt. Arbeta degen i cirka 5 minuter, degen ska fortfarande vara kladdig. Ringla olja över och täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek.

Olja botten på 4 runda, ugnsfasta formar. Dela degen i 4 delar och fördela i formarna. Vik ihop degen ett par gånger och forma till runda bröd. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Ringla olja över de fyra bröden och dekorera med tomater, oliver och örter. Toppa med riven Granarolo Quattrocento och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.

Buon Appetito!