Granarolo Kyckling Quattrocento

Quattrocentopanerad kyckling

Vissa rätter blir direkt en favorit, det här är en sådan. Frasigt panerad kyckling med krämig pasta al limone är en vardagsmiddag som har allt: smak, doft, textur och såklart vår goda Quattrocento i både panering och hyvlad på toppen.

4 personer
30 minuter

Kyckling
2 kycklingfiléer
2 dl riven Granarolo Quattrocento
1 ägg
2 dl panko
salt
nymalen svartpeppar
olja att steka i (rikligt)

Pasta
350-400 g De Cecco Linguine
2 msk smör
2 vitlöksklyftor, finhackade
5 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 citron, zest + lite saft
salt
nymalen svartpeppar

Topping
ruccola
Granarolo Quattrocento, riven

Gör så här

Dela kycklingfiléerna till fyra tunna filéer. Banka ut dem lite med hjälp av undersidan på en kastrull på en skärbräda. Salta och peppra båda sidor.

Vispa upp ägg i en skål. Blanda riven Quattrocento och panko i en annan.

Doppa kycklingfiléerna först i äggvispet och sedan i Quattrocento – och pankoblandningen.

Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingfiléerna 2-3 min per sida.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Hetta upp smör i en stekpanna och fräs finhackad vitlök mjukt någon minut. Den får inte brännas.

Tillsätt grädde och fond, låt reducera till en krämig sås.

Tillsätt rivet citronskal från en tvättad citron och några droppar citronsaft för syrans skull.

Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

När såsen är krämig, tillsätt ½ dl pastavatten. Häll av pastan och blanda pastan med såsen.

Lägg upp pasta på 4 tallrikar. Skär kycklingfiléerna på snedden och lägg ovanpå.

Toppa med ruccola och hyvlad Quattrocento.