Ricotta & zucchinigalette
En smakrik och lättlagad galette med ljuvlig Ricotta- och zucchinifyllning toppad med vår krämiga Burrata.
– 1 Granarolo Ricotta, á 250 g
– 1 Granarolo Burrata, á 125 g
– färdig pajdeg
– 1/2 dl Granarolo Mozzarella riven, á 150 g
– 1 citron, endast zest
– flingsalt & svartpeppar
– 1 ägg
– 3-4 msk basilikapesto
Gör så här
Rör ihop Ricotta, riven Mozzarella och citronzest, smaka av med salt och svartpeppar. Skiva zucchinin i tunna skivor.
Sätt ugnen på 210°C. Placera pajdegen på en plåt med bakplåtspapper. Bre ut ricottafyllningen på pajdegen. Låt cirka 3 cm av kanten av degen vara utan fyllning. Placera zucchiniskivorna över Ricottan i ett jämt lager. Vik in kanterna av pajen och pensla med ett uppvispat ägg. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter.
Ta ut galetten när den fått fin färg och låt svalna något. Toppa med krämig Burrata och ringla över pesto.