Krämig risotto med Stracchino, päron & valnötter
Päron och valnötter är en klassisk kombination, men har du testat den i en risotto? Denna risotto blir extra krämig då vi adderar både färskosten Stracchino och riven Quattrocento.
– 2 dl risottoris, Arborio/Carnaroli
– 1 päron, skuret i bitar
– 20 g smör
– 2 schalottenlökar, finhackade
– 2 dl torrt vitt vin
– 1 liter varm grönsaksbuljong
– 1 dl Granarolo Quattrocento, riven
– 1 Granarolo Stracchino, 170 g
– 6 valnötter, grovt hackade
– salt och peppar
Gör så här
Fräs schalottenlöken mjuk i lite smör. Tillsätt riset och låt rosta några minuter. När pannan är helt torr adderar du det vita vinet och låter det koka in helt i riset.
Tillsätt päronet och lite av den varma buljongen, låt koka in under omrörning. Mata sedan risotton med den varma buljongen, lite i taget och rör hela tiden. Det tar cirka 25-30 minuter tills risottoriset fått perfekt konsistens med en liten kärna inuti.
När risotton nästan är klar rör du ner Granarolo Stracchino och Quattrocento. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera risotton på tallrikar och toppa med grovt hackade valnötter och nymalen svartpeppar.