MG_0359.jpg

Smördegsflarn med Burratine och tomater

Frasig smördeg, pesto, vitlöks- och örtmarinerade tomater, balsamvinäger och Burratine. Det här är en liten bit av himmelriket! Buon Appetito!

6 personer
40 minuter

– 2 Granarolo Burratine, á 150 g
– 1 förpackning smördeg, 250 g
– cirka 100 g pesto
– färsk basilika och oregano
– 1 vitlöksklyfta
– 350 g körsbärstomater i olika färg
– balsamvinäger
– 2 msk olivolja
– salt & svartpeppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 200°C.

Lägg smördegen på en plåt. Skär den i 6 jämnstora rutor. Nagga smördegen lätt så den inte jäser upp i ugnen. Bred ut ett lager pesto på varje ruta.

Finhacka basilika och oregano. Skala och finhacka en vitlöksklyfta.

Blanda olja, örter, vitlök och salt i en skål. Ha i tomaterna och blanda väl.
Fördela ut tomaterna på smördegsrutorna. Vik in kanterna runt om.

Grädda i cirka 25 minuter eller tills smördegen fått fin färg och tomaterna börjar skrumpna ihop något.

Fördela ut en Granarolo Burratine på varje smördegsruta. Toppa med lite balsamvinäger, pesto och peppar.