Smördegspizza med tomat och Burrata
Frasig smördeg med söta, färgglada tomater toppad med äkta italiensk Burrata. Svårslaget till drinken eller som plockmat.
– 125 g Granarolo Ricotta
– 1 förpackning smördeg, á 280 g
– 1 vitlöksklyfta, riven
– 1 dl Granarolo Quattrocento, finriven
– 1 krm salt
– 1 krm svartpeppar, nymalen
– 1 msk flytande honung
– 5 tomater (gärna i olika färger)
– 1 Granarolo Burrata, á 125 g
– färska örter, basilika eller timjan
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut smördegen på en ugnsplåt. Rör ihop Ricotta och Quattrocento, smaka av med salt och svartpeppar. Bred ut över smördegen.
Skiva tomaterna i tunna skivor och lägg ut på smördegen. Ringla över honung och baka i ugnen 45-50 minuter tills den har fått fin färg.
Bryt isär Burrata och lägg på smördegspizzan. Toppa med färska örter och ät direkt!