ricottafritters.jpg

Söta Ricottafritters

Söta små bollar med Ricotta som du enkelt vispar ihop och friterar. Perfekt till kaffet eller som en lättare efterrätt.

20 stycken
30 minuter

– 1 Granarolo Ricotta, á 250 g
– 2 ägg
– 1/2 dl strösocker
– 1 ¾ dl vetemjöl
– 1 ½ tsk bakpulver
– skal från 1 lime
– skal från 1 citron
– saft från ½ citron
– olja att fritera i
– florsocker till servering

Gör så här

Vispa Ricotta och ägg till en slät smet. Tillsätt strösocker, vetemjöl och bakpulver. Riv i skalet från 1 lime och 1 citron. Pressa saften ur ½ citron. Blanda och låt stå i kylen till det är dags att fritera.

Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Klicka i små bitar av ricottasmeten med hjälp av två skedar. När de fått en gyllene färg på ena sidan, vänd dem så de får fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper. Pudra över florsocker. Servera!

Tips! Smeten kan du göra iordning i förväg. Sen är det bara att fritera precis innan servering, de är som godast då.